'Başbakan gelecek afişi kaldırın'

Güncelleme Tarihi:

Başbakan gelecek afişi kaldırın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 15:06

DENİZLİ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın yapacağı mitingi beklerken, Valilik ile CHP arasında dev afiş krizi yaşandı. Denizli Valiliği, karşılarında bulunan Konak İş Merkezi’ne CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından asılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hitap eden 10 metre genişlik, 12 metre yüksekliğindeki dev afişin indirilmesini istedi. CHP ise afişin indirilmeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın yapacağı mitingi beklerken, Valilik ile CHP arasında dev afiş krizi yaşandı. Denizli Valiliği, karşılarında bulunan Konak İş Merkezi’ne CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından asılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hitap eden 10 metre genişlik, 12 metre yüksekliğindeki dev afişin indirilmesini istedi. CHP ise afişin indirilmeyeceğini açıkladı.

Denizli İl Genel Meclis üyesi avukat Bekir Çapar’ın Konak İş Merkezi’nin 6’ncı katındaki ofisi, bir süre önce CHP milletvekili adayları Adnan Keskin ve Adil Demir’in ortak seçim bürosu olarak Emniyet Müdürlüğü’ne bildirildi. Dün gece saat 01.00 sıralarında CHP Merkez İlçe Başkanlığı, seçim bürosunun bulunduğu iş merkezine dev afiş astı. Afişte, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de kalkınmanın modeliyken AKP iktidarında ekonomik çöküşün modeli haline gelen Denizli’ye muhtaçlık belgesi vermeye mi geliyorsun?. Denizli icra dosyalarından geçilmiyor, borçları ödemeye mi geliyorsun? Kapanan fabrikalar ve intihar eden işadamlarımız için başsağlığına mı geliyorsun? Yabancı ortaklı AVM’leri teşvik ederken, perişan olan esnafa geçmiş olsun demeye mi geliyorsun? Yüzyılın projesinde yüzyılın çilesini yaşayan Denizli halkına durmak yok, eziyete devam demeye mi geliyorsun? Yönetimine el koyduğunuz Denizlispor’un şampiyonluktan olmasını kutlamaya mı geliyorsun? YGS skandalıyla psikolojileri bozulan gençlerimize LYS sınavının şifrelerini vermeye mi geliyorsun? Pamuk, tütün, anason ve pancar üretilemiyor, çiftçinin tarlasına bakmaya mı geliyorsun? Üreticilerde keçi, koyun kalmadı, angus dağıtmaya mı geliyorsun? Toplu açılışlar adı altında devletin parasıyla siyasi propagandaya mı geliyorsun? Hoş geliyorsun ama her gelişinde Denizli kan kaybediyor" denildi.

Afişin indirilmesi için Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube yetkilileri CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ile görüştü. Denizli Valiliği’nin de devreye girerek CHP’li yetkililerden afişin indirilmesini istedikleri belirtildi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, "Konak İş Merkezi’ndeki tüm iş yerleri ve ofislerden izin aldık ve dev afişi öyle astık. Yasal olmayan bir iş yapmadık. Astığımız afiş Türkiye’nin ve Denizli’nin gerçeklerini anlatıyor. Birilerinin rahatsız olmasına gerek yok. Allah’ın bildiğini kuldan saklamamak lazım" dedi.

VALİ ERKMEN: AFİŞİN İNDİRİLMESİ YASAYA UYMADĞI İÇİN İSTENDİ

Haberin Devamı

Denizli Valisi, konunun kamuoyuna, yansıması üzerine yazılı açıklama yaptı. Afişin bu sabah iş hanına asıldığının görüldüğünü, afişin indirilmesinin Başbakan geleceği için değil yasa gereği istendiğini belirten Erkmen, "YSK Kanunu’na göre 13 Mayıs 2011 tarihinden önce siyasi partilere ait afiş veya benzeri maddenin partilerin il, ilçe, belde binaları ile seçim büroları dışında asılamayacağı açıktır. Bahse konu binada partinin il ve ilçe binaları bulunmayıp yalnız 12 Mayıs tarihine kadar resmi müracaatı yapılmış, iki adet seçim bürosu bulunmaktadır. Asılan afişin seçim bürosu olarak kullanılan bu iki yerin boyutunu aşan ve diğer bina kullanıcılarını da etkilemesi nedeniyle partiye bu afişi YSK kararlarına aykırı bulunması sebebiyle kaldırmaları ve seçim bürosu dışına taşmamaları konusunda emniyetimizce gerekli tebligat yapılmıştır” dedi.

Haberin Devamı

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ YASAYI UYGULADI

Vali Erkmen, uyarının ardından afişin asılmasının yasal olmadığının afişi asanlar tarafından da anlaşıldığını vurgulayarak, "CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Lütfi Yurtseven ve iş hanı yöneticisi Bekir Çapar tarafından, afişin kapladığı büroların seçim bürosu olarak kullanılması hususunda kullanıcılardan muvafakat alındığı Emniyet Müdürlüğümüze ayrı ayrı dilekçe ile bildirilmiştir. Asıldığı sırada hiç bir müracaat olmadığı, o yerlerin seçim bürosu olarak kullanılacağına dair resmi bir müracaatın olmadığı yerde Emniyet Müdürlüğümüzün yasayı uygulayarak kaldırılmasını istemek ve yasal olmayan konuda kanuni gereğini yapmak en tabii yasal hakkıdır" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

DENİZLİ’DE SEÇİMİNİ HUZURURLU GEÇMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Tüm siyasi partilerin temsilcileriyle 19 Nisan’da Centilmenlik Anlaşması yapıldığını belirten Vali Yavuz Erkmen, "Centilmenlik anlaşmasının 11. maddesinde siyasi partilerin asacakları afişlerin diğer partileri kışkırtıcı, tahrik edici, birbirlerine karşı husumet doğurucu ifade, beyan ve resimlerden kaçınılması yönündeki alınan karar bizzat tarafımdan CHP İl Başkanı’na hatırlatılmış, böyle bir afişin gelecekte, karşı partiler tarafından da kendileri için hazırlanabileceği, böylelikle Denizli’deki seçimin huzur ortamında geçmesi anlamında bir kez daha değerlendirilmesi ricasında bulunulmuştur. Geçmiş seçimlerde de bu gibi durumlarda değişik siyasi parti başkanı arkadaşlarımıza yapılan bu ricalarımızın her zaman teşekkür ettiğimiz üzere olumlu karşılandığı, bu ricamızın da Denizli’deki huzur ortamının bozulmasını istemeyeceğine inandığımız CHP yöneticilerince de olumlu değerlendirileceği umudundayız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!