Başbakan Erdoğan'dan trafik uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğandan trafik uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 12:11

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Toplum olarak sevdiklerimizin hayatını tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmalı, trafik kurallarına tam olarak uymalı, trafik kazalarına karşı daha dikkatli ve tedbirli olmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” dolayısıyla yayımladığı mesajda, şunları kaydetti:

“Hızla çoğalan motorlu araç sayısı sebebiyle vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tehlike oluşturan trafik sorunu önem ve aciliyet kazanmıştır.
Onun için çocuklarımız başta olmak üzere bütün toplumda trafik bilincini bir an önce oluşturmaya, bu yöndeki eğitim çalışmalarını artırmaya büyük önem veriyoruz.

Hükümet olarak, ülkemizin kara yolu ağını genişletmek ve çağdaş standartlara kavuşturmak için başlattığımız büyük atılımı da hız kesmeden sürdürüyoruz.
Son beş yıl içinde ülkemizin yoğun trafiğine önemli rahatlatmalar getirecek kavşak ve yol çalışmaları yapılmış, ulaşım ağımız daha çağdaş bir yapıya kavuşturulmuştur. Bu çalışmalar yeni yollar ve tüneller açılarak devam edecek ve yeni raylı sistemler kurularak toplu taşıma özendirilecektir.
Ülkemizde trafik kazaları da son yıllarda alınan başarılı tedbirlerle azalma eğilimine girmiş, kara yollarımız daha güvenli hale getirilmiştir.

Haberin Devamı

Bununla birlikte, toplum olarak sevdiklerimizin hayatını tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmalı, trafik kurallarına tam olarak uymalı, trafik kazalarına karşı daha dikkatli ve tedbirli olmalıyız.

İnanıyorum ki, sürdürdüğümüz eğitim faaliyetlerinin başarıya ulaşması ancak sürücü, yaya ve yolcuların trafik kurallarını bütünüyle benimsemeleri ve bu konuda duyarlı davranmaları ile mümkün olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!