Başbakan Erdoğan'a "neden tarifeli uçakla gitmedin" sorusu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğana neden tarifeli uçakla gitmedin sorusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 12:18

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlık'a ait uçak ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın oğlunun düğünü için Trabzon'a gitmesini bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

Ahmet Ersin, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Erdoğan'ın, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın oğlunun düğününe gitmek için kullandığı ATA uçağının arızalanması üzerine, ANA uçağını Ankara'dan İstanbul'a getirterek Trabzon'a uçtuğunu ve oradan da tatil için aynı uçakla Antalya'ya gittiğini dile getirdi. Düğüne gitmek için Başbakanlık makamına tahsis edilen uçağı kullanmanın doğru olup olmadığını soran Ersin, şu soruları yöneltti:

"-Bakanınızın oğlunun düğününe neden tarifeli uçakla değil de makamınıza tahsis edilen uçakla gittiniz? Düğüne gitmek için makamınıza tahsis edilen uçağı kullanmanız doğru mu?

-ATA ve ANA uçakları, özel gezileriniz ve düğünlere gitmeniz için mi, devlet görevleri için mi tahsis edildi? Sözkonusu düğüne gitmek için Ankara'dan getirttiğiniz ANA uçağının o günkü Ankara-İstanbul, İstanbul-Trabzon ve Trabzon-Altalya seferlerinin meliyeti nedir? Bu maliyeti kim karşılıyor?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!