Başbakan Erdoğan Oxford'da konuşacak

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan Oxfordda konuşacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 13:49

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 22-23 Ekim'de çalışma ziyareti nedeniyle İngiltere’de olacak. İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile görüşecek olan Erdoğan, Oxford Üniversitesi’nde Türk dış politikasıyla ilgili konuşma yapacak.

Haberin Devamı

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Brown’ın davetiyle 22-23 Ekim’de İngiltere’ye çalışma ziyaretinde bulunacak ve Brown ile ilk kez bir araya gelecek.

Görüşmede ikili ilişkiler ve başta Türkiye-AB ilişkileri, Kıbrıs ve terörizmle mücadele olmak üzere ortak ilgi alanına giren uluslararası konular ele alınacak. Görüşmenin sonunda, Türkiye-İngiltere Stratejik Ortaklık Belgesinin Başbakanlar tarafından imzalanması bekleniyor.

Erdoğan ayarıca İngiliz Parlamentosunu ziyaret edecek, Lordlar ve Avam Kamarası Başkanları ile Türkiye ve KKTC Dostluk Grupları ile görüşecek.

Başbakan Erdoğan, 22 Ekim akşamı ise Oxford Üniversitesi’ne bağlı Oxford Union’da Türk dış politikasının bölgesel ve küresel vizyonu ile hedef ve önceliklerine değinen bir konuşma yapacak. Erdoğan 23 Ekim Salı günü ise Türkiye Yatırım ve Destek Ajansı tarafından düzenlenecek öğle yemeğinde İngiliz iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!