Başbakan Erdoğan Kaddafi'yi Türkiye'ye davet etti

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan Kaddafiyi Türkiyeye davet etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 22:02

LİBYA'da temaslarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Libya Devrimi’nin 40'ıncı yılına denk gelen ziyareti vesilesiyle Libya lideri Muammer el Kaddafi ile tüm çalışmaları birlikte gözden geçirme fırsatı bulduklarını” söyledi. Erdoğan, Libya lideri Muammer el Kaddafi’yi Türkiye’ye davet ettikleri söyledi.

Trablus’da Corinthia Otel’deki Türkiye-Libya İş Forumu’na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kaddafi ile görüşmelerine ilişkin olarak, “Uzun uzadıya bir görüşme yaptık. Atılacak adımları birlikte tezekkür ettik ve bir yemekle birlikte bunu noktaladık. Kendilerini Türkiye’ye de davet ettik. Öyle zannediyorum ki; kısa zamanda kendileri de Türkiye’ye geleceklerdir” dedi.

Forum’da açıklamalarda bulunan Libya Başbakanı Bağdadi Ali El Mahmudi ise, “Afrika kıtasına birlikte açılacağız” dedi. Mahmudi, “Kardeş Türkiye ile ilişkilerde tarihsel bir gün yaşadık” şeklinde konuştu.

El Mahmudi, bu değişimin dostluk ve sevgi üzerine kurulduğunu ve kardeşliği pekiştirdiğini bildirdi. Türlü konularda anlaşmalara vardıklarını belirten El Mahmudi, Kurban Bayramı öncesinde Türkiye ile Libya arasındaki vizeyi kaldırdıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!