Başbakan Erdoğan İtalya'da

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan İtalyada
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2007 18:45

Resmi bir ziyaret için İtalya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Roma'da ikamet ettiği St. Regis Grand Oteli'nde FIAT ve Augusta firmalarının yetkilileriyle görüştü.

Haberin Devamı

Erdoğan, İtalya'nın savunma sanayindeki en önemli kuruluşlarından biri olan Finmeccanica firmasının onuruna verdiği yemek sonrasında, FIAT Başkanı Luca Cordero di Montezemolo ve FIAT Yönetim Kurulu Başkanı Sergio Marchionne, Augusta firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Giuseppe Orsi'yle ikili görüşmeler yaptı.

Görüşmelerde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun da hazır bulundu.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün verdiği bilgilere göre, Augusta firmasıyla yapılan görüşmede, Kara Kuvvetleri Komutanlığının Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri (ATAK) projesi de gündeme geldi.

Gönül, Türkiye'nin açmış olduğu ihaleyi kazanmış olan Augusta firmasının yetkililerinin projeye ilişkin İtalyan makamlarınca verilecek onayın yaklaşık 40 gün içerisinde tamamlanacağını belirttiklerini anlattı.

Haberin Devamı

İtalyan mevkidaşı Arturio Parisi ile yarın bir araya geleceğini de kaydeden Gönül; Görüşmede, projeye ilişkin işbirliği anlaşmasının alt yapısını oluşturmak için görüş alışverişinde bulunacaklarını ifade ederek, 100 helikopteri kapsayan bu projenin maliyetinin yaklaşık 4,5 milyar ABD Doları olacağını söyledi.
Milli Savunma Bakanı Gönül, Augusta'nın yük helikopteri ihalesine girmek istediği, Finmeccanica'nın ise Göktürk-1 uydusunun yapımıyla ilgilendiği bilgilerini de aktardı.

Görüşmelere katılan İtalyan firmalarının, Türkiye'ye yatırımların arttırılması ve başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere üçüncü ülkelere ortak ihracatın yanı sıra KKTC ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi konularıyla ilgilendikleri de öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!