Başbakan Davutoğlu ABD'ye gidecek

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu ABDye gidecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 12:48

Başbakan Ahmet Davutoğlu önümüzdeki hafta ABD'ye gidecek. 2 - 3 Mart tarihlerinde Portekiz'e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Davutoğlu'nun Lizbon'dan New York'a geçeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Davutoğlu 3-7 Mart tarihleri arasında New York'ta çeşitli temaslar gerçekleştirecek. Daha önce Londra'ya yapılan yatırımcılar konferansının ikinci ayağı olacağı belirtilen ziyaretin amacı da finans ve yatırım çevreleri ile bir araya gelmek olarak açıklandı.

YATIRIMCILARLA BİR ARAYA GELECEK

Davutoğlu ABD ziyaretinde doğrudan yatırımcılar ve portföy yatırımcıları ile görüşmeler yapacak. G-20 dönem başkanı sıfatıyla gerçekleştirilecek görüşmelerde Finans çevrelerinin yanı sıra önemli yatırımcılarla özel görüşmeler de gerçekleştirilecek.

BM GENEL SEKRETERİYLE DE GÖRÜŞECEK

Davutoğlu New York'taki temasları sırasında BM genel sekreteri Ban Ki Moon la da bir görüşme gerçekleştirecek. Başta Suriye, Irak ve Kıbrıs sorunu gibi önemli konular Genel Sekreterle yapılacak görüşmelerde masada olacak. Davutoğlu bu ziyaret sırasında düşünce kuruluşlarında toplantılara katılacak Amerika'daki basın kuruluşları temsilcileri ile de bir araya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!