Başbakan Davutoğlu: 506'nın da dokunulmazlığı kalksın hodri meydan

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu: 506nın da dokunulmazlığı kalksın hodri meydan
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 00:00

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlıklarla ilgili, “Meclis’te bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesini Meclis’e getirmeye hazırız. Hesap vermeye hazırız, hodri meydan. Onlar ne cevap verirse versin Meclis’e götüreceğiz ve nasıl bir tutum takınacağını göreceğiz” dedi. Davutoğlu, TESK ziyareti sırasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MECLİS VAKİT KAYBETMESİN
“(Dokunulmazlıkların kaldırılması) Özellikle Sayın Kılıçdaroğlu’na söylüyorum; gelin dokunulmazlıkları hep beraber kaldıralım. Hiçbir parti ayrımı gözetmeden şu anda Meclis’te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık belgesi var. Hepsini birden kaldıralım. Buradaki tek sorun, 506 dokunulmazlık fezlekesinin her birini tek tek ele almamız durumunda bu 4 - 5 ay Meclis’i geciktirebilir. Bir geçici madde ekleyelim ve 506 fezlekeyi bir hamlede kaldıralım. Böylece Meclis’i bloke etmeyiz.


HÂLÂ TAZİYEYE GİDİYORLAR
Dünyanın hiçbir yerinde bir teröristin taziyesine giden bir milletvekili olamaz, bunu savunan bir siyasi parti olamaz. Bunların hesabını vermek yerine, AK Parti dokunulmazlıkların hesabını vermekten çekiniyor gibi ithamlar içindeler. Siyasi partilerle görüşülecek, anayasaya madde ekleyerek, bir celsede şu anda bekleyen bütün dokunulmazlık dosyalarını kaldıralım ve herkes hesabını versin. Kılıçdaroğlu günlerdir, ‘Benimle birlikte olanlar da kalksın’ diyor tamam kalksın, sizinle ilgili olanlar da kalksın, bizimle ilgili olanlar da. CHP, ‘AK Parti hesap vermekten çekiniyor, dolayısıyla dokunulmazlık dosyalarının hepsini kaldıralım’ diye meydan okudu. Bu sahte bir meydan okumadır.

 

 

Haberin Devamı


CEVAP BEKLİYORUM
Son derece doğru bir usul olarak, anayasaya madde ekleyeceğiz. Diyeceğiz ki, ‘şu tarih itibari ile olan bütün dokunulmazlar kaldırılmıştır.’ Bu teklifime bütün partilerden cevap bekliyorum, kaçamazlar. İşte şimdi göreceğiz bakalım bu sahte meydan okumalar karşısında nasıl tavır takınacaklar. Verecekleri cevaba göre de biz tutumumuzu belirleriz. Onlar ne cevap verirse versin biz onu Meclis’e götüreceğiz ve onların nasıl bir tutum takınacağını göreceğiz.” 

BAKMADAN GEÇME!