Başbakan çocuklarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan çocuklarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2011 16:19

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yurt dışından gelen çocukları kabulünde, “İnanıyorum ki, buradan tüm dünyaya çok anlamlı mesajlar göndereceksiniz.

Haberin Devamı

'Savaşlar olmasın' diyeceksiniz. 'İnsanlar birbirleri ile çatışmasın' diyeceksiniz. 'Bütün düşmanlıklar artık bitsin' diyeceksiniz. 'Çocuklar ağlamasın, çocuklar üzülmesin' diyeceksiniz” dedi.

Erdoğan, Başbakanlık Yeni Bina'daki kabulünde yaptığı konuşmada, çocukların mutluluğunun ve yüzlerindeki gülücüklerin hiç eksik olmaması temennisinde bulundu. Çocukları dünyanın geleceği ve yarınları olduklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Size çok daha iyi bir gelecek hazırlamak, daha yaşanabilir bir dünya teslim etmek için bizler de var gücümüzle çalışıyoruz. En iyi şekilde eğitim görmeniz, en iyi şekilde yetişmeniz; mutlu, huzurlu, barış dolu bir dünyada kardeşlik içinde, dayanışma içinde hayatınızı sürdürmeniz için gecemizi, gündüzümüze katıyoruz. Biz anne babalarınız olarak, tüm çocukların oyunlarla, oyuncaklarla, sevdikleriyle güzel günler geçirmesini özellikle arzuluyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir bölgesinde çocuklar ağlamasın, üzülmesin, korkmasın istiyoruz.

Haberin Devamı

Sevgili çocuklar, dikkatinizi bir noktaya çekmek istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan'ı tüm dünya çocuklarına hediye etmiştir. Her yıl büyük bir coşku ile bu bayramı kutluyor, her yıl dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce çocuğun burada, barış ülkesi Türkiye'de tanışmasını, kaynaşmasını, kucaklaşmasını sağlıyoruz. Çocukları tanışan, kaynaşan ve kucaklaşan bir dünya, sevginin egemen olduğu, her türlü nefretin, öfkenin, çatışmanın ötelendiği bir dünyadır.”

BAŞBAKAN VE DÜNYA ÇOCUKLARI BÖYLE BİR ARAYA GELDİ

“ÇOCUKLAR, TÜRKİYE'DEN TÜM DÜNYAYA BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJLARI YOLLADILAR”

Erdoğan, her yıl 23 Nisan'da Türkiye'de misafir edilen çocukların unutulmaz anılarla ve hiç bitmeyecek dostluklarla ülkelerine döndüğüne dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Her yıl 23 Nisan'da dünya çocukları buradan, Türkiye'den tüm dünyaya barış ve kardeşlik mesajları yolladılar. İnanıyorum ki, sizler de burada bulunduğunuz süre içinde güzel dostluklar kuracak, hayatınız boyunca unutamayacağınız anılara sahip olacaksınız. Yine inanıyorum ki, buradan tüm dünyaya çok anlamlı mesajlar göndereceksiniz, 'Savaşlar olmasın' diyeceksiniz. 'İnsanlar birbirleri ile çatışmasın' diyeceksiniz. 'Bütün düşmanlıklar artık bitsin' diyeceksiniz. 'Çocuklar ağlamasın, çocuklar üzülmesin' diyeceksiniz. İnanın sizlerin bu çağrısını dünyadaki tüm büyükler duyacaktır. Sesinizi bütün dünyada yankılanacak ve mutlaka karşılık bulacaktır. Bugün olmasa bile yarın, sizler büyüdüğünüzde dünyamız, barışa, kardeşliğe, dostluğa bir adım daha yaklaşmış olacaktır. Eğer siz buna inanırsanız, tüm dünya da buna inanacak. Tüm dünya arzu ettiğiniz gibi bir yer olacaktır.”

Haberin Devamı

DÜNYAYI SİZ ŞEKİLLENDİRECEKSİNİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocuklara, “Geleceğin dünyasını siz şekillendireceksiniz, yarının dünyasını siz inşa edeceksiniz. Siz, kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı ne kadar büyütürseniz, dünyada da sevgi o kadar büyüyecektir” diye seslendi.

Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türkiye'ye gelen çocukları kabul etti.

Çocukların birbirleriyle iletişimi hiç koparmamalarını rica eden Başbakan Erdoğan, “Hem birbirinizle, hem Türkiye;deki kardeşlerinizle her an irtibat halinde olun. Birbirinize mektuplar yazın, e-postalar gönderin. Burada kurduğunuz dostlukları bir ömür boyu yaşatın” dedi.

Haberin Devamı

Çocuklara, birbirleriyle olduğu kadar, dünyanın farklı ülkelerinde, annesi babası olmayan, defteri, kitabı, bilgisayarı, oyuncakları olmayan çocuklarla da iletişim kurmaları çağrısında bulunan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Çocuk yaşında çalışmak zorunda kalan milyonlarca arkadaşınız olduğunu unutmayın. Çocuk yaşında ağır işlerde çalıştırılan, hatta savaşlarda asker olarak kullanılan çocuklar olduğunu lütfen hatırınızdan çıkarmayın. Çocukluğunu yaşayamadan, büyüklerin savaşında anne babalarını, hatta kendi uzuvlarını kaybeden çocuklar olduğunu hatırlayın ve anne babalarınıza hatırlatın.

Bütün o çocuklar için, akşam yatağa girdiğinizde dua etmenizi sizlerden özellikle rica ediyorum.

Haberin Devamı

Geleceğin dünyasını siz şekillendireceksiniz, yarının dünyasını siz inşa edeceksiniz.

Siz, kardeşliği, dayanışmayı, paylaşmayı ne kadar büyütürseniz, dünyada da sevgi o kadar büyüyecektir.”

ÇOCUKLARA KALEM SETİ HEDİYE ETTİ

Türkiye'de, çocuklara bir bayram sevinci yaşatabilmenin, dünyanın en güzel duygusu olduğuna inandıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, “İşte bu düşüncelerle, Türkiye'de çok iyi vakit geçirmenizi diliyor, sizlerin ve tüm dünya çocuklarının bayramı olan 23 Nisan'ı en iyi şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum” dedi.

Konuk çocuklardan, bu güzel bayramın taşıdığı anlamı, burada oluşan sevgi ve dostluğu, Türkiye'den bir selam olarak, ülkelerindeki çocuklara da götürmelerin isteyen Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, daha sonra 36 ülkeden geldiği belirtilen konuk çocuklara kalem seti hediye ederken, onlar da kendi ülkelerinden getirdikleri armağanları sundular.

Bu arada başbakan Erdoğan salona Senegal ve Moldova'dan gelen çocukların ellerinden tutarak girdi.

Kabulde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da hazır bulundu.

Azeri öğrenci şiir okurken, Irak'ın Kerkük şehrinden gelen çocukla da yakından ilgilenen Erdoğan, çocuğu “Bu menim gardaşım” diyerek öptü.

Japonya'dan gelen çocuk üzerinde “Teşekkürler” yazan yelpazeyi hediye etti ve uzak doğu dövüş sanatlarını ifade eden bir figür yaparak Başbakan Erdoğan'ın yanında poz verdi.

Kırgız öğrenci yanına geldiğinde, “At nerede? Kırbaç burada, at yok” diye espri yapan Erdoğan, salona beraber girdiği Moldovalı kız çocuğu kürsüye geldiğinde, bu öğrenciyi misafir eden Türk öğrenciye, “Kızıma iyi bak bakmazsan darılırım” dedi.

Çocuklar, Başbakan Erdoğan'a ülkelerinin geleneksel giysilerini de hediye ettiler. Erdoğan, Türkmenistan'dan gelen bir çocuğun getirdiği geleneksel şapkayı taktıktan sonra da gazetecilere dönerek, “Seçim öncesi bayağı malzeme çıktı” diyerek espri yaptı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!