Başbakan Berfo Ana’nın ayağına gelmeliydi

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Berfo Ana’nın ayağına gelmeliydi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 1980 yılında Ardahan’ın Göle İlçesi’nde gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadığı iddia edilen Cemil Kırbayır’ın 103 yaşındaki annesi Berfo Kırbayır’ı, İstanbul İçerenköy’deki evinde ziyaret ederek bir demet çiçek verdi.

Tekin, Cemil Kırbayır’la aynı ilçeden olduğunu ve siyaset yaşamının orada başladığını ifade etti. Tekin, “Geç de olsa Sayın Başbakan Erdoğan’a teşekkür ediyorum ama bir üslubu Sayın Başbakan’a yakıştıramadım; 103 yaşındaki Berfo Ana’yı ayağına çağırmamalıydı. Sayın Başbakan, Berfo Ana’nın ayağına gelebilmeliydi. Berfo Ana’nın 31 yıldır çektiği acıyı, çileyi çeken anneler bilir, 31 yıl... En azından ölmüş olsa, bir anne olarak, bir aile olarak gidersin mezarı başında dua edersin” diye konuştu.
‘Çocuğun gelecek’ dedi
Berfo Kırbayır da “Ben anneyim, evladımı istiyorum. Başbakan Erdoğan’la görüşmemizde bana dedi ki ‘Çocuğun gelecek, göreceksin’. Acımı dindir Sayın Başbakan. Ölmeden evvel çocuğuma kavuşmak istiyorum” dedi. Ziyarette CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de hazır bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!