Başbakan 15 Mart'ta Rusya'ya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan 15 Martta Rusyaya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2011 13:24

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında 12 Mayıs 2010 tarihinde kurulan ve ilk toplantısı yapılan Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin ikinci toplantısı vesilesiyle 15-17 Mart 2011 tarihlerinde Rusya Federasyonu’nu ziyaret edecek.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Rusya Federasyonu’nda Moskova ve Kazan’ı kapsayacak ziyaret sırasında Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin ile görüşmelerde bulunacak olan Başbakan Erdoğan, Devlet Başkanı Medvedev ile birlikte Üst Düzey İşbirliği Konseyi ikinci toplantısına başkanlık edecek ve Türk-Rus İş Forumu’na hitapta bulunacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ziyaret çerçevesinde 16 Mart akşamı Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’a geçecek ve çeşitli temaslar gerçekleştirecek. Başbakan Erdoğan, 17 Mart günü Kazan’dan Türkiye’ye dönecek.

Sözkonusu ziyaretin, TBMM Hükümeti ve Sovyet Rusya arasında 16 Mart 1921 tarihinde imzalanan Moskova Anlaşması’nın 90. yıldönümünde gerçekleşeceği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!