Basarken basıldılar

Güncelleme Tarihi:

Basarken basıldılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2010 00:00

Şemdinli Beyyurdu Köyü yakınındaki jandarma karakolunun üs bölgesine saldırı hazırlığındaki 50 kadar PKK’lı saat 23.25 sıralarında tespit edilince ateş açıldı. Sabaha kadar süren çatışmada 12 PKK’lı öldürüldü, 1 onbaşı ile 2 er şehit düştü.

 
  

HAKKÂRİ’nin Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Beyyurdu Köyü yakınındaki Jandarma Karakolu’na 3 kilometre uzaklıktaki ileri üs güvenlik bölgesine, 50 kadar teröristin saat 23.25 sıralarında saldırı girişiminde bulunmak üzere olduğu belirlendi. Bunun üzerine terörist grup ateş altına alındı ve çatışma başladı. Çatışmada Onbaşı Erkan Akdeniz (Iğdır), erler Volkan Yulalı (Kars) ve Mahmut Yalçındağ (Gaziantep) şehit düştü, 3 asker de yaralandı. Çatışma bölgesine Hakkâri Dağ ve Komando Tugayı ile Şemdinli İlçe Jandarma Alay Komutanlığı’ndan takviye birlikler sevk edildi. Beyyurdu Köyü’ndeki korucular da güvenlik güçlerine destek verdi. Hedeflerine ulaşamayacaklarını anlayarak kaçmaya çalışan terörist gruplar, insansız hava aracı vasıtasıyla tespit edilerek ateş destek unsurlarıyla ateş altına alındı. Sabaha kadar aralıklarla süren çatışmada 12 PKK’lı öldürüldü. Teröristlerin kaçış noktaları tutulurken, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çatışma bölgesinden helikopterle Hakkâri Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralı 3 askerin tedavisi sürüyor.
Saldırıya uğrayan Beyyurdu Jandarma Karakolu’na 15 kilometre uzaklıkta bulunan Aktütün Jandarma Karakolu 5 Ekim 2008’de PKK’lı teröristlerin saldırısına uğramış, 17 asker şehit düşmüş, 23 asker yaralanmıştı.

Ağabeyi 13 yıl önce şehit düştü

ŞEHİT Erkan Akdeniz’in (21) ölüm haberini vermek üzere Vali Amir Çiçek, İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, İl Jandarma Komutanı Albay Ernail Keleş, Iğdır’ın Halfeli Beldesi’ne geldi. Gögeç ve Ahmet Akdeniz çifti, yaylada bulunduğu için Çiçek ve beraberindekiler, haberi ailenin yakınlarına verdi. Bu arada İl Jandarma Komutanı Albay Ernail Keleş de haberi cep telefonu ile şehidin babası Ahmet Akdeniz’e verdi. Bu arada Kürt kökenli ailenin büyük oğlu Mehmet Akdeniz’in de 13 yıl önce askerlik görevini yaparken, Kuzey Irak’a sevkiyat sırasında trafik kazası geçirerek şehit olduğu ortaya çıktı. Jandarma Onbaşı 8 aylık asker Erkan Akdeniz’in cenazesi Halfeli’de toprağa verilecek.

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!