Başakşehir'de su borusu patladı! Su metrelerce yükseğe fışkırdı, yollar göle döndü... İSKİ'den açıklama geldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2022 09:28

İstanbul Başakşehir'de Yeşilkent Mahallesi bağlantı yolunda İSKİ'ye ait isale hattında patlama sonucu yollar göle döndü. İsale hattındaki patlamayla ilgili açıklama yapan İSKİ, "Sorun giderilerek şehre su verilmeye başlanmıştır. Hattın yeniden dolması ve basınçlanması zaman alacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yeşilkent ile Bahçeşehir Bağlantı yolunun kenarındaki İSKİ'ye ait Şahintepe isale hattında vantuz patlaması sonucu yollar göle döndü. Basınçlı su metrelerce yükseğe fışkırdı. Göle dönen yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

İSKİ ekipleri patlayan boruyu onarmak için çalışmalara başladı. Öte yandan isale hattındaki patlama nedeniyle Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Avcılar ve Beylikdüzü’nün bazı mahallerinde su kesintisi yaşandığı belirtildi.

Yolda ilerlemekte güçlük çeken bir motosikletli, "Geceden beri su patlamış, yollar su içinde" dedi.

Sürücü Fevzi Yavuz ise "İki saattir yoldayız, daha 2 kilometre gelmedik. Bu suyun vanasını kapatamıyorlar. 07.30'da Haramidere'den yola çıktım, Bahçeşehir'e bir buçuk iki saattir gelemedik. Burada suyu kapatamıyorlar, yazıklar olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

İSKİ'DEN İSALE HATTINDAKİ PATLAMAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İSKİ, Başakşehir'de isale hattındaki patlamayla ilgili açıklama yaptı. İstanbul'a toplam uzunluğu 23 bin kilometreyi bulan içmesuyu ağı ile hizmet verildiği belirtilen açıklamada, "Son arızanın meydana geldiği isale hattı, 8 kilometre uzunluğunda ve 1,60 metre çapında oldukça büyük bir hattır. Arıza ihbarının alınmasını müteakip suyun kesilmesi, hattın uzunluğuna ve çapına bağlı olarak zaman almaktadır. Boru arızalarımızın sayısı diğer büyükşehirlerle karşılaştırıldığında, İstanbul'da yaşanan arıza sayısının normal değerlerde olduğu görülecektir. Haberlere konu olan arızaya da anında müdahale edilmiş ve sorun giderilerek şehre su verilmeye başlanmıştır. Hattın yeniden dolması ve basınçlanması zaman alacaktır" bilgileri yer aldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!