Barzani: Tehditle ve askeri yolla soranlar çözülmez

Güncelleme Tarihi:

Barzani: Tehditle ve askeri yolla soranlar çözülmez
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 21:23

Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri ve Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani, "Biz diyalog dilini tehdit dilinden üstün görüyoruz" dedi.

Barzani, Erbil'in Selahaddin kasabasındaki karargahında Irak Yerel Parlamento Başkanı Şeyh Halit Atiya, milletvekilleri ve yabancı uzmanları kabulünde yaptığı konuşmada, "Irak'a komşu tüm ülkelerle dostluk ilişkilerini korumak istediklerini" söyledi.

"Gerginlik yaratmak istemediklerini kaydeden Barzani, "Biz diyalog dilini tehdit dilinden üstün görüyoruz. Çünkü tehditle, askeri yolla hiçbir sorun çözülmez. Bu bizim görüşümüzdür. Biz gerginliği artırmak istemiyoruz. Ama biz ülkemizi ve menfaatimizi de savunacağız" dedi.

Barzani, "yabancı güçlerin ülkelerinden zamansız çıkması halinde kaos ve terörün baş göstereceğini" ifade etti ve şöyle konuştu:

"Hiç kimse, yabancı bir gücün kendi topraklarını işgal etmesini istemez. Ama Irak'ta olan oldu. Irak güçlerinin tam olarak hazır hale gelmeden, ülkenin güvenliğini koruyacak duruma gelmeden, yabancı güçlerin buradan çekilmesi çok büyük kaos yaratır. O zaman da, terör demokrasiyi mağlup eder ve terör, diğer ülkelere de sıçrayabilir".
Barzani, Irak için bir an önce yeni bayrağının belirlenmesini de istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!