Barzani savaş pilotu eğitiyor

Güncelleme Tarihi:

Barzani savaş pilotu eğitiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2007 13:15

IKDP lideri ve Kürdistan Özerk Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, önceleri Türkiye daha sonra da ABD ve İsrail tarafından verilen eğitimle dağınık peşmergelerden düzenli Kürt Ordusu kurmasından sonra şimdi de Hava Kuvvetleri kurmak için F-16 pilotları yetiştiriyor.

Haberin Devamı

Star Gazetesi'nden Erdal Şimşek'e konuşan Selahaddin’deki IKDP’nin Merkez Komite üyesi, Erbil Havalanı’nı askeri amaçlı kullanmak için düzenlemeye çalıştıklarını belirterek ‘IKDP yönetimi Süleymaniye kentine de ABD’nin öncülüğünde tamamen askeri amaçlı bir havaalanı kurdu’ dedi. Merkez Komite üyesi ‘30 IKDP’li pilot adayı ile 800 civarında hava yer personeli de ABD, İngiltere ve Almanya’da eğitiliyor. Eğitimleri Mayıs sonunda tamamlanacak. Artık hava kuvvetleri kurulmasının önünde bir engel kalmayacak’ diye konuştu.

IKDP yetkilisi, Barzani’nin Kuzey Irak’ta büyük bir dinleme tesisi kurduğunu da anlatarak, ABD’lilerin yanısıra Almanya hükümeti tarafından Süleymaniye ve Zaho’da iki ayrı dinleme istasyonunun kurulduğunu kaydetti. Yetkili ‘2007’de IKDP, komşularının kendisi hakkında ne düşündüklerini bu istasyonlar aracılığı ile çok rahat duyabiliyor’ iddiasında bulundu. ‘Telekulak istasyonlarında çalışacak Kürtlerin nerede eğitim aldıkları’ konusunda ise yetkili, ‘ABD ve müttefikleri birbuçuk yıldır düzenli olarak seçilen personelimizi eğitiyor. Artık hepsi kendi alanlarında bağımsız olarak iş yapabilecek güce eriştir’ bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Barzani’nin Kürt Ordusu’nun güçlendirmek için subay yetiştirdiği kaydedildi. IKDP yetkilisi son bir kaç yıl içinde sekiz bin teğmen ve üsteğmen rütbesindeki peşmergenin ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika’da eğitildiğini söyledi. Bu gençlerinde arasında yeraldığı Barzani Özel Kuvvetleri’nin Türk sınırındaki Zaho ile Duhok’a konuşlandırıldığı öğrenildi. Zaho’da konuşlanan peşmerge özel kuvvetlerinin başında iki general bulunduğu da kaydedildi.

SINIRA YIĞINAK YAPIYOR

Erbil'de yayınlanan ‘Kürdistan Report' gazetesi, ‘Kürdistan Bölge Başkanı' Mesut Barzani'nin Türkiye sınırına Peşmerge yığılması talimatını verdiğini, bunun üzerine Musul'daki peşmergelerin Türkiye sınırına kaydırıldığını öne sürdü.

Gazete, peşmergelerin elinde bulunan bazı ağır silahların da sınır sevk edildiğini ancak, Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi ile Irak Devlet Başkanı Celal Talabani öndenliğindeki Kürdistan Yurtsever Birliği yetkililerinin sınıra peşmerge sevk edilmesi haberlerini doğrulamadıklarını ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!