Barzani PKK'yı kınadı

Güncelleme Tarihi:

Barzani PKKyı kınadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 17:38

KUZEY Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin Başkanı Mesut Barzani, PKK’lı teröristlerin Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde askeri birliğe düzenlenen 11 askerin şehit düştüğü saldırıyı kınadı. Açıklamada, PKK eylemlerinin barışçıl eylemleri boşa çıkardığı belirtildi.

Haberin Devamı

Mesut Barzani’nin başında olduğu Kürdistan Bölge Başkanlığı adına yapılan açıklama, Kuzey Irak’taki Denge Azad adlı internet sitesinde yayınlandı.

Açıklamada, 19 Haziran cumartesi günü yapılan eylemin "sert bir şekilde kınandığı" vurgulanırken, "Bu tür eylemler hiç bir şekilde kürt davasına hizmet etmiyor, tersine bu sorunun çözümü için yürütülen barışçıl adımları boşa çıkarıyor" denildi. Açıklamada, Türk savaş uçaklarının PKK’lı teröristlere yönelik düzenlediği hava operasyonunun sınır bölgesindeki sivillerin can ve mal güvenliğine zarar verdiği öne sürülürken, "Türkiye’den isteğimiz şudur ki eyleme tepkisini Kürdistan bölgesinin (Kuzey Irak kast ediliyor) sınır bölgelerinin bombalayarak göstermesin. Bizler topraklarımızın, komşu ülkelere karşı bir saldırı merkezi olarak kullanılmasına kesinlikle izin vermeyiz" denildi. Açıklamanın son bölümünde, "Kürdistan Bölgesi olarak akan kanın durdurulması ve çözüm için barışçıl yolun,karşılıklı anlayışın ve diyalogun kullanılması gerektiği konusundaki düşüncemizi yineliyoruz" denildi.

Öte yandan Peşmerge Bakanlığı sözcüsü Cebar Yaver, Türk ordusunun Peşmerge kontrolündeki bölgelere girmeyeceğini düşündüklerini söyledi. Yaver, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’ya karşı kapsamlı sınır ötesi operasyon yapma olasılığını zayıf gördüğünü belirterek, "Türk ordusu sınır bölgelerindeki PKK güçlerine vurmak istese bile, en fazla 1 günlük hızlı operasyonlar düzenleyip tekrardan kendi topraklarına çekilir. Türk ordusunun şu an Kürdistan bölgesi sınırlarında saldırı düzenlediği alanlar boş alanlar hiç bir vatandaş ya da peşmerge gücü bulunmuyor" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!