Baronlar savaşı polis kamerasında

Güncelleme Tarihi:

Baronlar savaşı polis kamerasında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 14:49

'Türk Escobar'ı Ramazan Yıldız'ın yakalandığı operasyon, uyuşturucu baronlarının savaşını ortaya çıkardı. ABD eski Başkanı Bush döneminde hazırlanan uyuşturucu kaçakçıları listesinde 4. sırada olan Cumhur Yakut ile soy isimlerini mahkeme kararıyla 'Yavuztürk' olarak değiştiren Hüseyin Baybaşin'in yeğenleri arasındaki iktidar mücadelesi polis tarafından ortaya çıkarıldı.

Haberin Devamı

İŞTE KARE KARE MÜTHİŞ OPERASYON

 

Edinilen bilgiye göre Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan adam kaçırma ihbarlar üzerine çalışma başlattı. Çalışmalar sırasında olayların uyuşturucu kaynaklı anlaşmazlıktan dolayı meydana geldiği anlaşıldı. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri adam kaçırma ve alıkoyma, yağma, yağma amaçlı silahla adam yaralama, adam kaçırmak amacıyla gizli takip, çok sayıda silahla tehdit ve bıçaklama yaralama olaylarına karışan şebeke üyelerini takibe aldı.

 

Haberin Devamı

BARONLAR SAVAŞI

 

Polis ekipleri 8 Kasım 2007 yılında olaylarla ilgili fiziki ve teknik takip başlattı. Yapılan takip sırasında polise bir adam kaçırma ihbarı daha geldi. Yapılan ihbarda Cumhur Yakut'un yeğeni K. Yakut'un kaçırıldığı belirtildi. Ancak Yakut ailesinin polise kendileri ve kaçıran kişilerle ilgili bilgi vermedi. Ancak bu kaçırmadan sonra bu kez Cumhur Yakut'un abisi ayrıca kaçırılan K. Yakut'un babası kaçırıldı. Bunun üzerine polis ekipleri aileyi izlemeye aldı. Polis ekipleri soy isimlerini 'Yavuztürk' olarak değiştiren Baybaşin ailesi ismine ulaştı.

 

Yapılan araştırmada Nait ve Yavuz Yavuztürk'ün uyuşturucu satışı sırasında yaşanan anlaşmazlık sonrası Cumhur Yakut'un abisi ve yeğeninin kaçırıldığı tespit edildi. Yakut ailesi kaçırılan 2 kişiye karşılık Baybaşin ailesine 300 bin euro ve 76 bin dolar verdi. Polis ekipleri iki baronun yaşadığı anlaşmazlığı çözmek için ise 'Türk Escobar'ı olarak adlandırılan Ramazan Yıldız'ın devreye girdiğini tespit etti. Cumhur Yakut ve Hüseyin Baybaşin 2001 yılında yurtdışına kaçırmaya çalıştıkları 323 kilo eroin polis tarafından ele geçirildi. Baybaşi'nin yeğenlerinin ele geçirilen uyuşturucudan dolayı Cumhur Yakut'u sorumlu tuttuğu ve zararını karşılamak için bu yola başvurdukları anlaşıldı.

 

Haberin Devamı

2 TİM OLARAK ÇALIŞIYORLAR

 

Soruşturma sırasında Naif, Gıyasettin ve Yavuz Yavuztürk'ün çetenin lideri olduğu anlaşıldı. İddiaya göre Şehmuz Muhittin ise örgüt adına tetikçilik yapıp adam kaçırıyordu. Şebeke üyeleri 'takip,izleme ve kaçırma' ve 'teslim alma, alıkoyma' olmak üzere iki gruba ayrılıp kaçırma olaylarını bu şekilde yürütüyordu. Şebeke üyeleri takip sırasında Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli başkomiser U.Ö'den yardım alıyordu.

 

TÜRK ESCOBAR

 

Şebeke üyelerinin sabıkası olduğunu belirledikleri kişilerin işyerlerine giderek tehdit ettikleri ve bu kişileri uyuşturucu kaçakçılığına zorladıkları ifade edildi. Bu sırada devreye 'Türk Escobar'ı devreye girerek tehdit edilen kişiyle görüşerek sorunu halledebileceğini söylüyordu. Ramazan Yıldız bu iş karşılığında ise yüksek miktarda para istiyordu. Ramazan Yıldız, Cumhur Yakut'un abisi ve yeğeninin kaçırılması olayı sırasında da Yakut ile Yavuztürk ailesi arasında aracılık yaptı.

 

Haberin Devamı

Çeteyi 1 buçuk yıl takip eden polis 3 Temmuz günü 5 ilde İstanbul'da ise 25 ilçede 94 ayrı adrese baskın yaptı. Baskın sırasında şebeke üyelerinin tehlikeli olması nedeniyle özel harekat polislerinden de yardım alındı. Baskınlarda Naif ve Yavuz Yavuztürk, 'Türk Escobar'ı Ramazan Yıldız ve bir başkomiserin de aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Emniyet'te sorguya alınan 50 şüpheliden 13'ü serbest bırakıldı. 37 kişi ise adliyeye sevk edildi

 

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada 1 adet uzi marka tabanca ile 1 av tüfeği, 2 glock tabanca olmak üzere 9 silah, 1 kuru sıkı tabanca, 165 adet fişek, 4 adet kama ve bıçak, 1 adet kılıç ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

 

Haberin Devamı

AYDINLATILAN EYLEMLER

 

- 2007 yılında Fatih'te bir kişinin silahla tehdit edilerek yağmalanması

 

- 27.09.2007 yılında Bakırköy'de iki kişinin trafik kazası süsü verilmek suretiyle öldürülmeye teşebbüs edilmesi

 

-08.11.2007 yılında Cumhur Yakut'un yeğeni K. Yakut'un polis süsü verilerek kaçırılması,tehdit ve darp edilmesi. 76 bin dolar karşılığı serbest bırakılması

 

- 23.12.2008 yılında Cumhur Yakut'un abisi Abdulbaki Yakut'un polis süsü verilerek kaçırılması ve 300 bin euro karşılığında serbest bırakılması

 

- Üsküdar'da bir kişinin işyerinde darp edilmesi ve daha sonrasında silahla tehdit edilerek şikayetinden vazgeçirilmesi

 

- Ataşehir'de bulunan Nispet Bar'ın yağma amaçlı silahla birden çok kişinin yaralanması

 

Haberin Devamı

- Bakırköy ve Bahçelievler'de bir şahsın takip edilmesi ve kaçırılması

 

- Ümraniye'de bir kişinin bıçaklanması

 

- Beylikdüzü'nde bir kişinin yağma amaçlı tehdit edilmesi ve bu kişinin hakkında gizlice araştırma yapılması

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!