Baro'dan 'CMUK Servisi'

Güncelleme Tarihi:

Barodan CMUK Servisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2001 11:21

Ankara Barosu'nun, hem sanıklar hem de sanık yakınlarının daha kolay nukuksal yardım almalarını hedefleyen "CMUK Servisi", yarın törenle hizmete girecek.

Haberin Devamı

Ankara Barosu'nun, hem sanıklar hem de sanık yakınlarının yararlanabileceği "CMUK Servisi", yarın Adliye Sarayı'nda düzenlenecek törenle hizmete girecek.

Ankara Barosu Başkanı Sadık Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nun (CMUK) savunmaya ilişkin hükümlerinin yaşama geçirilmesinin, adil yargılanma hakkı açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Baro'nun bu yaklaşımla, CMUK uygulamalarının daha düzenli işlemesi için "CMUK Servisi" kurduğunu ifade eden Erdoğan, bu servisin çalışmalarını Adliye Sarayı'nda yürüteceğini belirtti.

Başkan Erdoğan, avukat talebinde bulunacak sanıkların daha çabuk hukuksal yardım alabilmeleri için kurulan servisin, 309 54 64 no'lu telefonda 24 saat hizmet vereceğini kaydederek, bu hizmetten hem sanıkların, hem de sanık yakınlarının yararlanabileceğini belirtti.

Ankara Barosu "CMUK Servisi", yarın saat 12:00'de Adliye Sarayı'nda, Başkan Erdoğan ile hakim ve savcıların katılacağı bir törenle hizmete girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!