Barıştıran fıkralar

Güncelleme Tarihi:

Barıştıran fıkralar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

DİSK eski Genel Başkanı Rıdvan Budak'tan sonra, solun önde gelen bir ismi daha MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile barıştı. Deniz Gezmiş'in yakın arkadaşı olan bir dönemin hızlı solcusu Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan, Bahçeli'yi makamında ziyaret etti. İlk fıkrayı Bahçeli anlattı... Ardından da Celal Doğan...

Bahçeli'nin Bayburtlu'su

Görüşmede Bahçeli, havayı ısıtmak için bir Bayburt fıkrası anlattı. Bahçeli'nin anlattığı fıkra şöyle: Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası, çoksesli müziği Anadolu'ya yaymak amacıyla Bayburt'ta bir konser düzenlemiş. CSO, konserde Mozart'ın üçüncü senfonisini çalmış. Sonunda, konseri izleyen bir vatandaşa ‘‘Nasıl buldunuz?’’ diye sormuşlar. O da, ‘‘Bayburt Bayburt olalı böyle zulum görmedi’’ demiş.

Doğan'ın Bayburtlu'su

Bu fıkra üzerine Celal Doğan da başka bir Bayburt fıkrasıyla Bahçeli'ye karşılık verdi. Celal Doğan'ın anlattığı fıkra da şöyle: Bayburt il olduktan sonra şehre gelen bir vatandaş, il olmadan önce geldiğinde yemek yediği lokantayı bulamamış. Lokantayı ararken bir Bayburtlu'ya, ‘‘Bir meydanın kenarında lokanta vardı. O lokanta nerede?’’ diye sormuş. Bayburtlu da, ‘‘Ne bileyim kardeşim. Burası kocaman bir vilayet’’ diye yanıt vermiş.

TOPLUMDAKİ ‘karşı kutupların uzlaşması’ yönündeki eğilimler hızla yayılırken, MHP lideri Devlet Bahçeli ile solun önde gelen bir ismi daha sessiz sedasız barıştı. DİSK eski Genel Başkanı DSP'li Rıdvan Budak'ın ardından, CHP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan da Bahçeli'yi makamında ziyaret etti. Celal Doğan, Gaziantep'in sorunları konusunda görüşmeler yapmak amacıyla geçen hafta Ankara'ya geldi. Beraberindeki Gaziantep heyetiyle birlikte temaslar yapan Celal Doğan, önce Başbakan Bülent Ecevit ile görüştü. Ecevit'e Gaziantep'te yapılması gereken yatırımlar hakkında bilgi vererek, hükümetten katkı istedi. Ecevit de yakından ilgi gösterdiği yatırımlara katkı konusunda söz vererek, ‘‘Yakından ilgileneceğim’’ dedi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın idam kararın Başbakanlıkta bekletilmesi kararının ardından DİSK eski Başkanı Rıdvan Budak, Bahçeli'yi, ‘Uzlaşmacı kararı’ nedeniyle önce telefonla kutlamış, ardından da Başbakanlık Binası'nda ziyaretine gidip çay içmişti. Şimdi de, Türkiye tarihine, ‘68 kuşağı’ olarak geçen dönemin hızlı solcularından olan ve Deniz Gezmiş'in yakın arkadaşı olarak da bilinen CHP'li Celal Doğan, Ecevit'i ziyaret ettikten sonra ‘nezaketen’ heyetiyle birlikte Bahçeli'ye de uğradı. Önce birkaç dakikalık selamlaşma sırasında Bahçeli ile Doğan birbirlerini süzdüler. Selamlaşmadan sonra Bahçeli bir fıkra anlatarak havayı yumuşattı. Ardından Celal Doğan da bir fıkrayla karşılık vererek kahkahalarla havanın iyice ısınmasını sağladı.

DESTEK SÖZÜ ALDI

Ortam iyice yumuşadığında ise geçmiş dönemde, ‘Karşı siyasi kutuplar arasında yaşanan çatışmanın yanlışlığı’ gündeme geldi. Celal Doğan, ‘‘Geçmişte hepimizin belli hataları olmuştur. Önemli olan bunları aşabilmektir’’ dedi. Bahçeli ise aynı özeleştiriye katıldığını belirterek, ‘‘Doğru söylüyorsunuz’’ demekle yetindi. Böylece ‘‘MHP ile barışan solcular’’ arasına Celal Doğan da katıldı. Belediye başkanı olduğu Gaziantep ilinin sorunlarını da anlatan Doğan, Ecevit'ten olduğu gibi Bahçeli'den de, ‘‘Yakın ilgi ve destek sözü’’ aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!