Barış Orkestrası müziğin birleştirici gücünü bir kez daha gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Barış Orkestrası müziğin birleştirici gücünü bir kez daha gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 11:20

Dünya Barış Orkestrası (WPO) onlarca ülkeden 100'den fazla öğrenciyi, Lincoln Center'daki açılış töreninde gerçekleştirilen klasik müzik konseri için aynı orkestrada bir araya getirdi. Türkiye'den öğrencilerin de katıldığı muhteşem konserde hem klasik hem de etnik müzik enstrümanları yer aldı.

Haberin Devamı

ABD'nin New York eyaletinde bulunan gösteri merkezinde gerçekleştirilen etkinliğin sunuculuğunu Oscar ödüllü aktör Kevin Spacey üstlenirken, orkestrayı Litvanyalı şef Gintaras Rinkevicius yönetti ve ona, dünyaca ünlü keman sanatçısı Alexander Markov eşlik etti.

Avery Fisher Hall salonunda sahne alan 10-22 yaş aralığındaki genç müzisyenlerin oluşturduğu orkestraya Irak, Libya, Haiti, Kenya, Uganda, Arnavutluk, Meksika, Vietnam gibi farklı ülkelerden katılım oldu.

BEETHOVEN'DAN PIAZZOLA'YA

Konserde Beethoven’dan Astor Piazzolla’ya geniş bir repertuar seçimi yapılmıştı. En dikkat çekici performanslardan biri de Alexander Markov'un "Rock Konçertosu"ydu. Dinamik ritimleriyle dinleyiciyi coşturan konçerto yaklaşık bir saat sürdü.

Haberin Devamı

Endonezya'nın "angklung"u, Arnavutluk'un "panduri"si gibi farklı farklı yerel çalgıların yer aldığı konserde geleneksel Türk ezgileri de yankılandı.

HER YIL GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Klasik ve etnik müzik enstrümanlarının bir arada çalındığı etkinlik, her yıl New York'taki açılış konserinde, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan WPO tarafından gerçekleştiriliyor. Dünyanın dört bir yanından gelen genç yeteneklerle orkestra oluşturulmasının amacı, müziğin birleştirici gücününün sosyal ve kültürel sınırları aşabildiğini gösterebilmek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!