Bardakoğlu: Papa'nın ziyareti çok olumlu

Güncelleme Tarihi:

Bardakoğlu: Papanın ziyareti çok olumlu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2006 11:09

Papa 16'ncı Benedikt'in Türkiye gezisini değerlendiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, “Papa’nın Türkiye’ye yaptığı ziyareti ben çok olumlu bir adım olarak görüyorum. Dünyaya, Türkiye imajı hakkında çok iyi bir mesaj çıktı” dedi.

Haberin Devamı

Dün gece Rize’ye gelen Bardakoğlu, bu sabah Rize Müftülüğü’nü ziyaret ederek Müftü Zeki Sayar ile görüştü. İlçe müftüleri ile de kısa bir toplantı yapan Bardakoğlu, ardından Rize Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı ziyaret etti. Başkan Halil Bakırcı, Papa 16'ncı Benedikt’in ziyareti sırasında yaptığı konuşma nedeniyle Bardakoğlu’na teşekkür etti ve “İslam aleminin ve Türk milletinin hislerine tercüman oldunuz” dedi.

Bunun üzerine Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, “Biz üzerimize düşeni her zaman yaparız. Ama doğru bildiğimizi de her zaman söyleriz. Doğruyu söylemek ev sahipliğinin de bir parçasıdır. Nezaket kuralları için de, dinimizin hakikatlerini kurban edemeyiz. Gelen misafir bizim milletimizin misafiridir. Nezaket kuralları gereği üzerimize düşeni yaparız. Konu bizim çok iyi bildiğimiz, inandığımız, milli manevi değerlerimiz, dinimiz, dinimizin hakikatleri olursa, bizim her zaman doğru sözden ve doğru tavırdan yana olmamız lazım. Sırf nezaket gösteriyoruz diye yanlışa razı olamayız” dedi.

Haberin Devamı

Bardakoğlu, Papa'nın gezisiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Papa’nın Türkiye’ye yaptığı ziyareti ben çok olumlu bir adım olarak görüyorum. Dünyaya, Türkiye imajı hakkında çok iyi bir mesaj çıktı. Dünya gördü ki Türkiye, gerçekten medeni her insanla oturup medeni bir şekilde konuşabilen, misafirlerini ağırlayabilen, gerekli güvenlik tedbirleri içerisinde ona konuksever davranabilen, inandığını düşündüğünü söyleyebilen, çağdaş bir ülkedir. Tarihi ve insani güzellikleri vardır. Hem tarihi, hem insani güzellikleri, hem milli, hem de manevi güzellikleri sergilemiş olduk. Bu açıdan tüm dünyada olumlu bir Türkiye imajı ortaya çıktı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!