Bardakoğlu: "Madenlerde çok fazla tedbir almalıyız"

Güncelleme Tarihi:

Bardakoğlu: Madenlerde çok fazla tedbir almalıyız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2010 13:23

DİYANET İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu, Zonguldak'ta meydana gelen göcük faciasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. Prof.Dr. Bardakçı, “Yaşanan üzücü olaylara kaza ve kaçınılmaz demek yetmiyor. Bu tip olayların yaşanmaması için daha çok tedbir alınmalıdır” dedi.

Çeşitli ziyaretler, açılış ve temel atma töreni için Uşak'a gelen Prof.Dr. Bardakoğlu ilk olarak Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bardakoğlu, Zonguldak'ta yaşanan göçük olayında hayatını kaybeden 30 madenciye rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.
Facianın çok acı ve üzüntü verici olduğunu kaydeden Prof.Dr. Bardakoğlu, “Hepimizin başı sağolsun. Acı bir son oldu. Bu tip acılara yaşamamak için insan unsurundan kaynaklanan hataları en aza indirmek zorundayız. Türkiye olarak iyi bir durumda değiliz. Bu tip olayların yaşanmaması için daha çok tedbir alınmalıdır. Yaşanan üzücü olaylara kaza ve kaçınılmaz demek yetmiyor. Çok fazla tedbir almamız gerektiği anlaşılıyor. Tüm yetkililer canla başla çalışarak uğraştılar. Gönül isterdi ki bu tip facialar olmasın. Ama maalesef Türkiye'de başta trafik ve maden kazaları olmak üzere çok acı olay ve çoğunluğunda da insan unsuru var. Bu tip olaylar ve kazalarda hatanın yüzde 97'si insan unsurudur. Önlem şarttır” dedi.

Vali Özdemir Çakacak'ın Eşme kilimi hediye ettiği Prof.Dr. Bardakoğlu da, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan deri kaplama Kuran'ı Kerim ve çeşitli dini kitaplar armağan etti. Valilik ziyaretinin ardından Müftülüğe geçen Bardakoğlu, ardından Ulucami'de Cuma vaazı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!