Baraja düşen helikopteri çıkarma çalışmaları ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Baraja düşen helikopteri çıkarma çalışmaları ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2009 16:11

MUĞLA’nın Milas İlçesi'ndeki Geyik Barajı'ndan geçen Perşembe günü su alırken düşen Kamov KA-32 model çift pervaneli yangın söndürme helikopterini çıkarma çalışmaları, teknik donanımın tamamlanamaması ve gerekli vincin bulunamaması nedeniyle ertelendi.

Aydın’ın Çine İlçesi yakınlarında 18 Haziran Perşembe günü öğle saatlerinde çıkan orman yangınına müdahale etmek için Muğla’daki Milas Denizcik Orman Deposu'ndan hareket eden ve saat 13.00 sıralarında Geyik Barajı'ndan su aldığı sırada motor arızası nedeniyle düştüğü iddia edilen helikopterin çıkarılması çalışmalarına başlanamadı. Ukraynalı pilotların kullandığı ve kazadan sağ kurtulduğu, Kamov KA-32 tipi çift pervaneli yangın söndürme helikopterini çıkarma çalışmaları çerçevesinde, bugün sabah baraj gölünde olması gereken ekip, 200 tonluk vincin bulunamaması nedeniyle çalışma bölgesine gelmedi. Göl kıyısından 130 metre açıkta, 22 metre derinlikte ters dönmüş durumda bulunan 7.5 ton ağırlığındaki helikopteri çıkarmak için Ukraynalı pilotlar, Ukrayna Kaza Kırım Ekibi ve İstanbul Tuzla merkezli Okan Marine Limited Şirketi’nin altı dalgıcı çalışacaktı.

Milas Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak, “22 metre derinlikteki helikopterin çıkarılması, teknik detayların çok olduğu bir çalışma. Bu nedenle Ukraynalı kaza kırım ekibi ile helikopteri çıkaracak Türk şirketinin yetkilileri akşam saatlerinde dört dalgıç ile yeni bir keşif yapacak. Orman Müdürlüğü olarak biz de ekiplere yol açarak yardım edeceğiz. Helikopteri çıkarma çalışmalarının Perşembe gününden önce başlanacağını sanmıyorum. Çünkü helikopter balonlar vasıtası ile su yüzeyine çıkarıldıktan sonra kaldıracak 200 tonluk vinç Muğla bölgesinde bulunmuyor, İzmir’den getirilmesini bekliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!