Baraj kapakları açıldı Osmancık'ı su bastı

Güncelleme Tarihi:

Baraj kapakları açıldı Osmancıkı su bastı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2011 11:38

ÇORUM’un Osmancık İlçesi’nde İrfanlı ile Obruk Barajı’nın dolması üzerine kapaklar açılarak su bırakıldı. Baraj kapaklarının açılması ardından Kızılırmak Nehri’nin su seviyesin yükseldi. Bunun üzerine Osmancık İlçe merkezinde ırmak kenarında bulunan ev ve iş yerlerinin zemin katları ile tarlaları su bastı.

Osmancık İlçesi’nde bulunan Obruk ile İrfanlı Barajı, karların erimesi ve yağmurların etkisiyle dolunca su seviyesinin düşürülmesi için kontrollü olarak barajlardan su bırakıldı. Baraj kapaklarının açılması ardından Kızılırmak Nehri’nin su seviyesi yaklaşık 1.5 metre yükseldi. Osmancık İlçesi’nde Kızılırmak nehri kenarında bulunan 6 ev ve işyerinin zemin katını su bastı. Irmak kenarındaki birçok tarla ve serada suyla kaplandı. Vatandaşlar pompalarla evlerini basan suyu tahliye etmeye çalıştı.

Öte yandan Osmancık İlçesi Belediyesi tarafından yapılan anonslarla vatandaşlar su baskınlarına karşı uyarıldı. Osmancık Belediye Başkanı AK Parti’li Bekir Yazıcı, barajlardaki su seviyesinin tehlikeli boyuta gelmesi nedeniyle önlem olarak su bırakılmaya başlandığını söyledi. Yazıcı, "İki baraj da tamamen dolmuş durumda. Şu an su seviyesinin düşürülmesi için kontrollü olarak su bırakılıyor. Beklenen bir durum olduğu için önceki gün yaptığımız anonslarla vatandaşlarımızı uyarmıştık. Şimdilik çok zarar söz konu değil" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!