Banyodan akan pis suya ‘yaşam hakkı’ tazminatı

Güncelleme Tarihi:

Banyodan akan pis suya ‘yaşam hakkı’ tazminatı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2013 00:00

Aydın’da bir apartman dairesinde yaşayan Y.N., üst katındaki dairenin sahibi R.O.’dan evine banyosundan su sızdığı ve rutubet yaptığı için tamirat yaptırmasını istedi.

Haberin Devamı

Evde kiracısı oturan R.O. ise pis su sızıntısının kiracısının kullanımından kaynaklandığını iddia ederek, tamirat yaptırmadı. Bunun üzerine Y.N., Aydın 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde 2 bin 500 lira maddi ve 3 bin 500 lira manevi tazminat talebiyle dava açtı.

‘RUTUBET BENİ HASTA ETTİ’

Dava dilekçesinde, Y.N., sakat ve yaşlı olduğunu, akan pis suyun neden olduğu rutubet yüzünden sık sık hastalandığını savundu. Mahkeme, Temmuz 2011 tarihli kararıyla davacının 1400 liralık maddi tazminat yanında 1500 lira manevi tazminat talebini de “sağlıklı yaşam hakkı ihlal edildiği” gerekçesiyle kabul etti. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, davalı R.O’nun temyizi üzerine maddi tazminatı onarken, manevi tazminatı bozdu. Mahkeme manevi tazminatta direndi. Davalı üst komşu ise temyize başvurdu. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, temyiz dilekçesini oybirliği ile reddetti. Böylece, Kurul, mahkemenin “Sağlıklı yaşam sürmek hakkına” dayanan kararını yerinde görmüş oldu.

Davacı öldü

Haberin Devamı

TEMYİZ sürecinde ise davacı yaşlı adam Y.N hayatını kaybetti. Çocukları babalarının adına davayı sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!