Bankalar Yasası suç ortaklığıdır

Güncelleme Tarihi:

Bankalar Yasası suç ortaklığıdır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2002 02:08

DYP Genel Başkanı Prof. Dr. Tansu Çiller, son çıkarılan Bankacılık Yasası'nın iptal edilmesini istedi ve ‘‘Yasayı Cumhurbaşkanımız veto etmezse, Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz’’ dedi.

Çiller, DYP İstanbul İl Binası'nda düzenlediği toplantıda, Türkmenistan'a da bir komisyon göndereceklerini ve bu komisyonun nasıl ucuz fiyatla Türkiye'ye doğalgaz getirilebileceğini araştıracağını söyledi. DYP'lilerce sık sık alkışlanan Çiller, doğalgazın metreküp satış fiyatını dili sürçerek, 350 bin lira yerine, 350 milyon lira olarak aktardı. Çiller, şunları söyledi:

SUÇ ORTAKLIĞI

Hükümet, geçen gün Meclis'te vatandaşın vergileriyle ödenecek olan alınacak borçlardan, katrilyonları banka kesimine aktarmak üzere bir tasarıyı kanunlaştırdı. Bunu şiddetle, halk adına protesto ediyorum. Bu bir suç ortaklığıdır. Koalisyon ortaklığı artık, suç ortaklığına dönmüştür. Çünkü katrilyonları verecek birtakım memurlar da artık dokulmazlık statüsüne eriştirilmişlerdir. Bir kaynak aktarılacak, bu kaynaktan sonra oradaki memur, istediğinin fazini, kredisini silecek, taksitlendirecek. İstediğine istediğini yapacak. Cezai sorumluluğu, görev ihmali olmayacak. Sorgulanamayacak, hatta Danıştay'a gitmeyecek. ‘Bu katrilyonları niçin iç ettin?’ derlerse, sorumluluğu sadece mal varlığıyla sınırlı olacak. Talimatlar üstten yağacak. O memur, eğer suçlu bulunursa nesi varsa el konulacak. Bunun da zaten katrilyonları karşılaması mümkün değil. 'Bu vardı, bunu aldık' denilecek.

UMUDUMUZ SEZER

Bugün kamuoyu önönde soruyoruz. Kime ne vereceksin? Millet bunun hesabını sorar. Sandıkta sorar. Sandıktan sonra biz sorarız. Bankacılık Yasası'yla ilişkin takiplerimiz devam edecektir. Umuyoruz ki Cumhurbaşkanımız bu yasayı veto eder. Eğer etmezse, DYP olarak, bu büyük kaynakların özel sektöre aktarılmasının doğru olmadığına inandığımız için bu yasayı Anayasa Mahkemesi'ne en kısa zamanda götüreceğiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!