Bankacı Köpük Akçin Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Bankacı Köpük Akçin Adli Tıp Kurumuna sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2007 16:11

Bir bankanın Etiler şubesinde dinamik girişimci portföy yönetmeni olarak çalıştığı dönemde müşteri hesaplarından zimmetine para geçirdiği iddiasıyla 6 sanıkla birlikte yargılanan Köpük Akçin, ceza ehliyeti yönünden durumunun incelenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Köpük Akçin (Yurtseven) ve Mehmet Alper Kuyumcu getirildi. Diğer tutuklu sanık Mustafa Kemal Yavuz, tutuksuz sanıklar Mehmet Miraç Uslu ve kardeşi Mustafa Kemal Uslu ile Harun Topçu ve Diyadin Nom ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada şikayeti sorulan senarist Seher Nuran Devres, senaryolarında yardımcı olan Seher Koçak'a havale yoluyla para gönderme işlemlerini bankada görevli Köpük Akçin'in yaptığını anlattı.

Akçin'e, üzerinde miktarı yazılı olmayan imzalı havale kağıtları gönderdiğini belirten Devres, bankadan gelen bilgilendirme belgelerinde 2006 yılının Temmuz ayına kadar bir usulsüzlük görmediğini söyledi.

Devres, bu dönemden sonra gelen belgelerde ise yurt dışı seyahat bilet ücretleri, tatil giderleri, bankanın Etiler şubesinin hemen karşısındaki kuaföre 3 bin YTL ödemesi, Köpük Akçin'in kardeşlerine ve diğer başka kişilere para havalesi yapıldığını gördüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Bu işlemlerin bilgisi olmadan yapıldığını anlatan Devres, sanıktan şikayetçi olduğunu bildirdi.

“METRES” TARTIŞMASI

Duruşmada daha sonra söz alan Köpük Akçin'in avukatları, müvekkilin yaşadığı olaylar yüzünden “post travma” ve “stres bozukluğu” dolayısıyla akıl hastalığına yakalandığını, bu nedenle akli dengesinin yerinde olup olmadığının incelenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumunda gözetim altına alınmasını talep ettiler.

Mehmet Alper Kuyumcu'nun avukatı Ertaç Giray da müvekkili hakkında Köpük Akçin'in iftirası dışında bu suçu işlediğine dair delil bulunmadığını öne sürerek, tahliye talebinde bulundu.

Kuyumcu'nun, Akçin ile karı koca gibi yaşadığını, ev tuttuklarını, mobilya aldıklarını belirten Giray, “Kısaca müvekkilimin metresiydi” dedi.

Bunun üzerine araya giren Köpük Akçin, “Hiç kimse bana bu şekilde hakarette bulunamaz” diye konuştu.
Kısa bir tartışmanın ardından avukat Giray'ın beyanları, Mahkeme Heyeti Başkanı Mustafa Akın tarafından tutanağa yazdırıldı.

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet savcısının da görüşü doğrultusunda Akçin, Kuyumcu ve Yavuz'un tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Heyet, “post travmatik olaylar” ve “stres bozukluğu” nedeniyle akıl hastalığına yakalandığı öne sürülen Köpük Akçin'in bu durumunun incelenmesi için Adli Tıp Kurumunca gözetim altına alınmasını kararlaştırdı. Akçin'in, daha önce psikolojik tedavi gördüğü Etiler Terapi Merkezi'nden de tedavi ve tanı belgelerinin istenmesi hükme bağlandı.
Duruşma, bu eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Köpük Akçin'in yönettiği müşteri hesaplarından, sahiplerinin bilgisi olmadan diğer sanıkların hesaplarına havale ve EFT yaparak haksız yarar sağladığı ve bu yöntemle aktarılan paranın toplamının 325 bin 691 YTL, 56 bin 500 Avro ve 223 bin 270 Dolar olduğu öne sürülüyor.

Haberin Devamı

İddianamede, Akçin ile diğer 6 sanığın Bankacılık Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca “zimmet” ve “bu suça iştirak”ten 12'şer yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!