"Bana 'canım' deyince vurdum"

Güncelleme Tarihi:

Bana canım deyince vurdum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2008 13:05

ESKİŞEHİR'de, lokalde 2 kişiyi tabancayla ateş ederek yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan 38 yaşındaki Gökmen Öncel, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Öncel, “Bana yan bakıp, ‘Canım’ diye hitap edince kendimi kaybettim ve onları kurşuladım” dedi.

Kırmızıtoprak Mahallesi Atatürk Caddesi Karslılar Dayanışma Derneği Lokali içerisinde önceki geceyarısı meydana gelen olayda, Gökmen Öncel kendisine yan baktıklarını öne sürdüğü 32 yaşındaki Uğur Ateş ve 36 yaşındaki Bilal Üsküdar'ı tabancayla ateş ederek yaralamıştı. Yaralılar ambulansla kaldırıldıkları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde tedavi altına alınırken olay yerinden kaçan Gökmen Öncel ise bir süre sonra trafik polislerinin yanına giderek teslim olmuştu.

Antalya'da bir otelde özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı belirtilen Gökmen Öncel, olay günü lokalde 8 şişe bira içtiğini belirtti. 182 promil alkollü olduğu bildirilen Öncel polislere, “Lokalde bir masada oturan 3 kişi bana yan bakıyordu. Onlara niye yan baktıklarını sordum. İçleriden biri bana ‘Canım bir bira da bizden iç’ dedi. Bana canım diye hitap edilmesine çok sinirlenmiştim. Yanımda taşıdığım ruhsatsız tabancamı çıkartarak onlara ateş ettim. Daha sonra da tabancayı lokalde yere atarak dışarı çıktım” dedi.

Polisin yaptığı araştırmada olayda kullanılan 7.65 mm. çapındaki tabanca lokal mutfağında bulundu. Lokal aşçısı 48 yaşındaki Aydın Ön ile garson 41 yaşındaki Minür Şahin ‘suç delilini saklamak ve yok etmek’ suçundan gözaltına alındı.

Yapılan sorgulamalarının ardından Gökmen Öncel, Aydın Ön ve Minür Şahin dün Adliye'ye sevk edildi. Gökmen Öncel ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi, aşçı Ön ve garson Şahin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!