Bamsı isminin anlamı nedir? Bamsı ne demek?

Güncelleme Tarihi:

Bamsı isminin anlamı nedir Bamsı ne demek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2019 22:44

Kuruluş Osman dizisiyle beraber Bamsı ismiyle ilgili araştırmalar hız kazandı. Bamsı Bey tarihte Dede Korkut hikayelerinde, Türk, Azeri bazı Altay efsaneleri ve masallarda bahsedilmektedir. Bamsı'nın anlamı ise sözlükte yüksek ulu demektir. Peki, Bamsı isminin anlamı nedir? Bamsı ne demek? İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

Bamsı isminin anlamı son günlerde vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Özellikle Kuruluş Osman'da yer alan Bamsı Bey karakteriyle beraber, Türkçe kelime olan Bamsı'nın anlamına yönelik araştırmalar hızlandı. İşte, Bamsı'nın anlamı ile ilgili bilgiler.

BAMSI NE DEMEK?

Bamsı adı kelime anlamı olarak yüksek ulu, ulaşılamaz anlamına gelmektedir. Bamsı ismi Türkçe kökenlidir.

BAMSI ANLAMI NEDİR?

Bamsı Beyrek Dede Korkut hikâyelerinde, Türk, Azeri ve bazı Altay efsaneleri ile masallarında bahsedilen Türk kahraman. Bey Böyrek, Bay Bura, Bey Birye, Beğ Beyreg, Bey Beyrek, Bay Börek, Bağ Böğrek gibi adlarla da bilinmektedir. Atının adı Dengiboz veya Bengibozdur.Bamsı Beyrek, hikâyelerdeki ana karakter olan Salur Kazan'ın en yakın arkadaşıdır. Ayrıca tüm Oğuz beyleri içinde en yakışıklı dört kişiden biridir. Bamsı Beyrek'in adına Dede Korkut hikâyeleri dışında da rastlanır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!