Balyoz vedası

Güncelleme Tarihi:

Balyoz vedası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 00:00

Balyoz davasında tutuksuz yargılanırken, karar açıklandıktan sonra haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 muvazzaf asker dün Merkez Komutanlığı’na teslim oldu.

Haberin Devamı

Tuğgeneral Suat Dönmez ve Tümgeneral Ayhan Gümüş ile Albaylar Levent Ergün, Ali Cengiz Şirin, Namık Sevinç, Erdinç Altıner, Fahri Yavuz Uras, Engin Kılıç ve Erdoğan Koçoğlu üç minibüsle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. İlk minibüsle saat 15.00 sıralarında Ayhan Gümüş, Levent Ergün ile Ali Cengiz Şirin uzun süre adliye bahçesinde sohbet etti. Ergün dışarıda bekleyen ailesine son kez sarıldı.

BALYOZ'DA 3 MUVAZZAF ASKER DAHA TUTUKLANDI / WEB TV

YAKALAMA KARARI ÇIKARILAN 6 ASKER ADLİYEDE / WEB TV

Çıkarıldıkları Nöbetçi İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yakalama kararları yüzüne okunan sanıklar tutuklandı. Saat 20.30 sıralarında sanıklar adliyeden ayrılırken, bir sanık albay rahatsızlandı. Adliyeye gelen sağlık ekibi tarafından ilk müdahalesi yapılan albay daha sonra hastaneye kaldırıldı. Diğer sanıklar, Hasdal Cezaevi’ne götürülürken, aileleri el sallayarak uğurladı. Gümüş, Altıner, Uras, Kılıç, Koçoğlu, Sevinç 16 yıl, Ergün, Şirin, Dönmez de 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.  Deniz Hakim Albay Şirin, savunmasında “Askeri hâkim olarak sanık sandalyesinde yer almak onurumu zedelemiştir. Darbeci olmadığımı ispatlamak bile bana zul geliyor” demişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!