Balyoz hâkimi yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

Balyoz hâkimi yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 00:56

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan ‘Balyoz Darbe Planı Davası’ hâkimi eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken’in yargılanmasına önceki gün devam edildi.

Haberin Devamı

‘Silahlı terör üyesi olmak’ suçlamasıyla Diken’in 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davaya, Balyoz Planı davası sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan, Orgeneral Ergin Saygun, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek katıldı. Balyoz Planı davasında ceza alan ve daha sonra beraat eden 59 kişi davaya katılma talebinde bulundu. Davanın mağdurları o dönem mahkemede uğradıkları haksızları anlattı.

‘HÂKİM DEĞİL MİLİTAN’

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, sanık Diken’in o dönemde hâkim gibi değil, örgüt militanı gibi davrandığını belirterek, “Mahkemedeki tarzı, delilleri inceleme ve değerlendirme tarzı FETÖ’nün içinde olduğunun bir kanıtıdır. Bizim o dönemde yargılandığımız dava silahlı terör örgütü FETÖ’nün hain 15 Temmuz darbe girişimine zemin hazırlamak için yaptıkları bir kumpastır. Bu dava ise sanığın FETÖ üyesi olmak suçundan yargılandığı dava olsa da milli orduya yapılan kumpasın da göstergesidir. Üye olmak suçu kadar örgütün militanı gibi davranan sanığın adil yargılama yapmaması ayrı bir suçtur. Türk milleti Balyoz Davası sonucunda ağır bedeller ödemiştir. FETÖ’ye ve onun söylediklerine bağlı kaldıkları için bizi yargıladılar” dedi.
Dursun Çiçek ise sanığın görev aldığı sürede devleti yıkmaya çalışan üç kişiden biri olduğunu belirterek davaya müdahil olmak istediğini söyledi. Duruşma savcısı da Balyoz Planı sanıklarının davaya müdahil edilmesini istedi. Mahkeme ise bu talebi oy çokluğuyla reddetti.

Haberin Devamı

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Balyoz davası sanıklarının kendisi hakkındaki suçlamalarını kabul etmeyen ve FETÖ’yle bağlantısının olmadığını iddia eden Ömer Diken, “Tutuklanmamın tek gerekçesi bu davaya bakmış olmamdır” dedi. Mahkeme, Diken’in tutukluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!