Balyoz delillerinde sahtecilik tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Balyoz delillerinde sahtecilik tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 19:04

İkinci kez bakılan Balyoz davasında, mahkemenin kanıt CD'ler üzerindeki yazılar konusunda yapılmasını istediği bilirkişi incelemesi tamamlandı.

Haberin Devamı

Bilirkişi, sanıkların iddiaları yönünde karar vererek, CD'ler üzerindeki yazıların bir kısmının "el yazısı olmadığı' ve el yazısı izlenimi veren bir makine ile yazıldığı kanaatine ulaştı.

Bilirkişi raporunda, incelenen Balyoz davasında kanıt olarak görülen11 ve 17 no’lu CD'lerin üzerindeki "Or.K.na" ve "K.özel" ifadelerinin, iddia makamının söylediğinin aksine, sanıklardan Süha Tanyeri'nin elinden çıkmadığını, bir makine ile yazıldığını bildirdi.

Sanık avukatları, Balyoz davasının Yargıtay aşamasından önce görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne CD'lerin üzerindeki yazılar konusunda bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etmiş, ancak mahkeme bu talepleri kabul etmemişti.

Yargıtay aşamasının ardından davaya yeniden bakmaya başlayan İstanbul Anadolu 4. Ceza Mahkemesi, sanıkların taleplerini yerinde görerek, CD'ler üzerindeki yazılar için bilirkişi incelemesi istemişti. Söz konusu bilirkişi raporu da mahkemeye ulaştı.

Haberin Devamı

Mahkemeye teslim edilen ve Prof. Salih Cengiz imzasını taşıyan söz konusu bilirkişi raporunun ilgili bölümü şöyle;

Balyoz delillerinde sahtecilik tespit edildi

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!