Balyoz’da tahliyeye ret

Güncelleme Tarihi:

Balyoz’da tahliyeye ret
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 00:00

Balyoz davasında aralarında Orgeneral Bilgin Balanlı, eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan’ın da bulunduğu 250 sanığın 3’üncü Yargı Paketi kapsamında yaptıkları tahliye istemi İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesince oy birliği ile reddedildi.

Odatv ve Poyrazköy davalarında da tutuklu sanıkların yasa değişikliğini gerekçe göstererek adli kontrol uygulanarak serbest bırakılma talepleri oy birliği ile reddedilmişti.
Mahkeme, 3’üncü Yargı Paketi kapsamında yapılan düzenlemenin sanıkların tutukluluk durumuna ilişkin hukuki bakımdan herhangi bir değişiklik getirmediğini savunduğu kararında, değişiklikten önce de adli kontrol uygulama imkanının bulunduğu vurguladı. Kararda sanıkların üzerlerine atılı suçla ilgili kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların halen devam ettiği, dava dosyasındaki 2 sanığın halen firari olduğu belirtilerek, sanıklar hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağı ve tutuklama tedbirinin ölçülü olduğu ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!