Baltalı mektup

Güncelleme Tarihi:

Baltalı mektup
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 02:03

Mersin'de 8 aydır işsiz olan 2 çocuk babası şoför Emin Karaaslan, hükümeti protesto etmek amacıyla üzerinde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in birer fotoğrafının yanı sıra kendisinin çizdiği kanlı bir balta resmi ile sitemli şiirin bulunduğu kartondan mektubu kargoyla Çankaya Köşkü'ne gönderdi.

50 yaşındaki şoför Karaaslan, ekonomik kriz sonrası işsiz kaldı. Üniversitede okuyan 2 çocuğuna bakmakta zorlanınca işsizliğinin ve ekonomik kayıpların tek suçlusunun koalisyon hükümeti olduğunu iddia eden Karaaslan, Cumhurbaşkanı Sezer'e göndermek üzere 2 metre boyunda 1 metre genişliğinde dev bir mektup hazırladı. Mektubuna, ‘Bu ülke için seve seve, Meclis’i fes, hükümeti Kes. Kurtuluş Ulusal Hükümet'te. Umudumuz siz Babatürk'te' satırıyla başlayan Karaaslan, ucundan kanların damladığı balta resmi çizdikten sonra duygu dolu bir de şiir ekledi.

Cumhurbaşkanı Sezer'e, ‘Babatürk’ diye hitap eden Karaaslan, balta resmini, ‘‘Bu hükümeti bitirin artık’’ anlamında çizdiğini söyledi. Karaaslan, şiirinde de Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu gözler önüne serdiğini, tek kurtuluşun Cumhurbaşkanı Sezer'de olduğunu ifade etti. Karaaslan dev mektubu bir kutuyla paketleyip Cumhurbaşkanı Sezer'e ulaştırılmak üzere bir kargo şirketine teslim etti. İşsiz şoför, bir süre önce de üzerinde başbakan ve bakanların fotoğraflarının bulunduğu afişi satılığa çıkartarak, görenlerin pek bir anlam veremediği benzer bir protesto eylemi yapmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!