Balkondaki tanık anlattı

Güncelleme Tarihi:

Balkondaki tanık anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 01:47

Diyarbakır’da 7 Ekim Salı gecesi kanlı gelişmelerin yaşandığı sokakların tanıkları, olayları anlattı.

Haberin Devamı

Gündüz Kobani’deki IŞİD saldırısını protesto eden on binler, akşam saatlerinde de caddelerde, sokaklarda yürüyordu. İddialara göre, bu yürüyüş sırasında HÜDA-PAR hedefte değildi. Bir görgü tanığı, Hizbullahçılar’ın, güçlü oldukları 5 Nisan ve Direkhane mahallelerinde, Peynirciler Pazarı’nda ellerinde sopalarla 30-40’ar kişilik gruplar halinde öbeklenmeye başladığını anlattı. “PKK’yı buradan geçirtmeyeceğiz” sloganları atılıyordu. Tarafsız insanların ricaları da gelişmeleri engelleyemedi. O gece Bayramoğlu semtinde yaşayan bir başka görgü tanığı, 19.00 ana haberleri bitince balkona çıkıp göstericileri seyretmeye başladı. Saat 20.00 civarıydı. Çatışmalara evinin balkonundan tanık olan Diyarbakırlı’nın anlatımına göre, sokağın üst tarafında beyaz bir minibüs belirdi. Diyarbakır Çevik Kuvvet Merkezi’ne yakın noktada duran minibüsten sakallı bir grup indi. Görgü tanığı şöyle devam etti: “Ellerinde Kalaşnikoflar vardı. Göstericileri taradılar. O anda 2 kişi hayatını kaybetti. Yaralananlardan bir kişinin de daha sonra öldüğünü duydum. Bizim semtte Batıkent Boş Tarlası olarak bilinen imara kapalı, çok büyük ve herkesin gözünün önünde bir tarla vardır. Minibüstekilerin taramasından sonra kalabalık içinden siyah giysili ve yüzleri maskeli 30 kişilik bir grup ayrılıp bu tarlaya gitti. Toprağı eşip poşetler çıkardılar. Gelip sokak lambasının dibinde, 5 Kaleşnikof’a şarjörleri taktılar. Ana caddede, ellerinde silah; koşarak gittiler. Çok yakınlarında polis ve panzerler vardı.”

Haberin Devamı

KARANLIK ODAKLARIN İŞİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanı Muhammed Akar, HÜDA-PAR ile DBP-DTK arasında arabuluculuk yapan 15 kanaat önderinden biri. Salı gecesi yapılan saldırılar ve ölümlerle ilgili yapılan görüşmeleri anlattı şöyle anlattı: “Her iki taraf da ölümlü hadiseden üzgün olsa da üstlenip sorumluluk kabul etmiyor. Kontrol edemedikleri bir alanda, karanlık bazı odakların ya da ülkelerin devreye girmiş olabileceğini söylüyorlar. HÜDA-PAR, ‘Fitneye sebep olmamak için parti ve derneklerimizin kepenklerini indirdik. Kavgada taraf olmak istemiyoruz’ diyor. DBP-DTK da,
‘HÜDA-PAR’la bir kavga niyetimiz yok’ diyor. Ancak iki taraf da birbirleriyle diyalog kurmak için ‘zamana ihtiyaç var’ demeyi ihmal etmiyor.”

Haberin Devamı

ARKADAŞLARIMIZ KURŞUNLANDI

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise o gece yaşananları şöyle anlattı: “Öcalan, olaydan iki gün önce PKK’nın sokak çetelerine ‘IŞİD’le sadece Kobani’de değil, her yerde mücadele edin, direnin’ mesajı verdi. Bu PKK’ya verilen ‘saldırın’ şifresiydi. ‘IŞİD’le dolaylı ya da direkt bağlantılı herkes hedeftir’ talimatı verildi. Biz, IŞİD’in yaptıklarını tasvip etmediğimizi, karşı olduğumuzu dile getirdiğimiz halde hedef olduk. Salı gecesi 4 arkadaşımız, kendi mekânlarında, işyerlerinde, parti binamızda şehit edildi. Kafaları ezildi, yakıldı. Kurşunlandıktan sonra 3’üncü kattan atılarak minibüsle üzerinden geçildi. Arkadaşlarımız kendilerini korudu.”

Haberin Devamı

HÜDA-PAR: TAŞLARLA EZDİLER

HÜDA-PAR Batman İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise şu görüşler dile getirildi: “7 Ekim gece saat 01.00 civarında Kobani olayını bahane eden kalabalık HDP/PKK’lı grup il teşkilat binamıza yönelik fiili saldırı gerçekleştirdi. HÜDA-PAR’ı katliam yapmakla itham edenler Diyarbakır’da HDP/PKK tarafından kafaları taşlarla ezilip cesetleri yakılan masum insanlardan söz etmemiş olması demokratik anlayışlarını göstermektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!