Balıkesir'in Edremit ilçesinde iki genç öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirin Edremit ilçesinde iki genç öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2006 13:39

Cinayetlerden birinin katil zanlısının, 16 ay önce yaşlı bir kadının “top yüzünden” öldürülmesinin ardından ağabeyiyle birlikte tutuklanan ve bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenilen 16 yaşındaki G.E. olduğu bildirildi.

2004 yılında, 80 yaşındaki Rasime Kara'yı, evinin çatısına kaçırdıkları topu geri vermemesi yüzünden öldürdükleri iddiasıyla, ağabeyi S.E. ile birlikte tutuklanan ve 1 ay önce tahliye olduğu bildirilen G.E. (16), dün gece Eski Bayram Yeri Caddesi'ndeki Halk Eğitim Merkezi binası önünde karşılaştığı İlkay Demir (18) ile henüz belirlenemeyen nedenle tartıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine G.E, tabancayla ateş ederek İlkay Demir'i ağır yaraladı. Demir, kaldırıldığı Edremit Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Edremit Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin aramaları sonucu yakalanan G.E'nin sorgulamasının Çocuk Şubesi'nde devam ettiği bildirildi.

İKİNCİ CİNAYET

İlçeye bağlı Kadıköy beldesinde de O.K. (17), aralarında husumet bulunan Murat Öz'e (29), kahvehanede oyun oynarken av tüfeğiyle başına bir el ateş etti. Murat Öz, olay yerinde hayatını kaybetti, kaçan zanlı jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı.

Bu arada, Edremit Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden İlkay Demir'in yakınları, sağlık kontrolü için hastaneye getirilen jandarma aracındaki O.K'ye, Demir'in katil zanlısı G.E. zannederek saldırı girişiminde bulundu.
O.K. olay yerinden uzaklaştırılırken, jandarma ekiplerinin uyarısı üzerine vatandaşlar dağıldı.

TOP YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Darsofa Mahallesi'ndeki evinde yalnız yaşayan Rasime Kara, 29 Kasım 2004 tarihinde, damadı tarafından boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunmuş, Kara'nın evinin çatısında bulduğu ayak izlerinden yola çıkan polis, aynı mahallede yaşayan S.E. (16) ile ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi olan kardeşi G.E'yi (14) gözaltına almıştı.

Nöbetçi savcıya “Olaydan birkaç saat önce, oynadıkları topu yaşlı kadının evinin çatısına kaçırdıklarını, topu geri vermeyerek kesen kadını bir süre sonra evine giderek önce dövdüklerini, sonra da boğazından bıçakladıklarını” söyledikleri belirtilen iki zanlı, tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!