Balıkçının cesedi 30 saat sonra bulundu

Güncelleme Tarihi:

Balıkçının cesedi 30 saat sonra bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 13:52

KONYA’nın Seydişehir İlçesi Gökhüyük Köyü’ndeki Suğla Gölü’nde teknenin alabora olması sonucu suda kaybolan balıkçı 53 yaşındaki Recep Yaman'ın cesedi yaklaşık 30 saat sonra köylüler tarafından bulundu.

Gökhüyük Köyü’nde yaşayan balıkçı 45 yaşındaki İbrahim Aşkayanar ve dayısı 53 yaşındaki Recep Yaman, dün akşam saatlerinde bir tekne ile Suğla Gölü’nde balık tutmaya başladı. Saat 01.00 sıralarında tekne, iddiaya göre, gölün dalgalanması sonucu alabora oldu. Aşkayanar, yüzerek kıyıya ulaşırken, dayısı gölde kayboldu. İbrahim Aşkayanar'ın durumu jandarmaya bildirmesi üzerine olay yerine Konya Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibine bağlı dalgıçlar çağrıldı. Dalgıçlar gölde geniş çaplı arama yaptı; fakat herhangi bir ize rastlanılmaması ve havanın kararması sonucu arama çalışmalarına ara verildi.

Gökhüyük köylüleri de bugün sabah saatlerinde göle gelerek ucuna kanca taktıkları uzun sopalarla arama çalışması başlattı. Recep Yaman’ın cesedi, kıyıya yaklaşık 5 metre uzaklıkta köylülerin arama yaptığı kancanın ucuna takıldı. Ardından ceset kıyıya çıkartıldı. Yaklaşık 30 saat sonra bulunan Recep Yaman’ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Seydişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!