BALBAY'A TAHLİYE ÇIKMADI

Güncelleme Tarihi:

BALBAYA TAHLİYE ÇIKMADI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 17:20

Üst mahkemede tahliye talebini kabul etmedi. Balbay'ın bir üst mahkemeye yaptığı itiraz reddedildi.. Bu kararla beraber Balbay'a tahliye çıkımamış oldu.

Haberin Devamı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci “Ergenekon” davasında tutuklu  yargılanırken CHP'den milletvekili seçilen gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın  tahliye talebinin reddine yapılan itirazı kabul etmedi. 

Milletvekili seçilen Ergenekon davası tutuklu sanığı Mustafa Balbay’ın tahliye talebinin reddedilmesi üzerine yapılan itirazı değerlendiren üst mahkeme de ‘itirazı’ reddetti. Karar oy birliğiyle alındı.

CHP’den milletvekili seçilen Balbay’ın tahliye talebi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce reddedilmişti. Avukatların ‘tahliye talebinin redededilmesine’ yaptığı itiraz bir üst mahkemeye yani İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gitti. Bugün kararını veren mahkeme, Balbay’ın itirazını oy birliği ile reddetti.

Mahkeme gerekçe olarak, ‘ kuvvetli suç şüphesinin devam etmesini’ gösterdi.

Haberin Devamı

CHP'DEN İLK TEPKİLER

Süheyl Batum "Bundan sonraki adımı Adalet Bakanlığı atmalı" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin:  "Biz haklı tutumdayız, teklif edecek birşey yok. Balbay ve Haberal yemin edene kadar mücadeleye devam" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu:  Yargı yolu kapanmıştır, bundan sonraki sürece MYK karar verecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!