Bakırköy’ün 2 kaymakamı

Güncelleme Tarihi:

Bakırköy’ün 2 kaymakamı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2014 01:50

Bakırköy’den Ayvalık’a atanan Kaymakan Yakup Vatan, açtığı davayı kazandı. Mudanya’dan Bakırköy’e getirilen Kaymakam Adem Öztürk halen görevde. Vatan dönünce ilçenin iki kaymakamı oldu.

Haberin Devamı

KAYMAKAM Yakup Vatan 18 Ağustos 2010’da Bakırköy’e atandı. Henüz 5 yıllık görev süresi dolmadan İçişleri Bakanlığı’nın 19 Temmuz 2013 kararnamesiyle Balıkesir’in Ayvalık ilçesine gönderildi. Yerine Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk getirildi.
Vatan, şehit cenazesinde “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” dediği ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile iftar yediği için 3 kez başka göreve atanan ve açtığı davalarla her seferinde göreve dönen Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun’un avukatı Zeki Bulgan aracılığıyla İstanbul 6’ncı İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

‘HUKUKA AYKIRI İŞLEM’

Avukat Bulgan dava dilekçesinde, üstün başarı belgeleri bulunan Vatan’ın Bakırköy’den düşük seviyedeki küçük bir ilçeye atanmasında kamu yararı ve adil işlem ilkesi olmadığını iddia etti. Ayrıca Vatan’ın lise öğrencisi oğlunun hastalığı nedeniyle tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmek zorundaydı.
Mahkeme, 4 Mart’ta verdiği kararla, atama işlemini durdurdu. Kararda, “İçişleri Bakanlığı’nın takdir yetkisinin hukuka uygun olarak kullanılmadığı anlaşılmaktadır” denildi. Öztürk halen görevde, bu kararla Vatan geri dönünce Bakırköy’ün 2 kaymakamı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!