Bakırköy artık tek kaymakamlı

Güncelleme Tarihi:

Bakırköy artık tek kaymakamlı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2014 19:05

BAKIRKÖY Kaymakamı olarak görev yaparken Ayvalık’a atanan Yakup Vatan, yürütmenin durdurulması ve işlemin iptali için İçişleri Bakanlığı’na açtığı davayı kazanarak geri döndü.

Haberin Devamı

Yakup Vatan’dan sonra Bakırköy Kaymakamlığı’na getirilen Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk de halen görevdeydi. Mevcut kaymakamla devam kararı alınınca, Yakup Vatan İstanbul Vali Yardımlığı görevine atandı. Bakırköy’ün artık tek kaymakamı var.
Kaymakam Yakup Vatan 18 Ağustos 2010’da Bakırköy’e atandı. Henüz 5 yıllık görev süresini doldurmadan İçişleri Bakanlığı’nın 19 Temmuz 2013’te çıkarttığı kararnameyle de Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ne gönderildi. Yerine Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk getirildi.
Yakup Vatan, şehit cenazesinde “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” dediği ve Kemal Kılıçdaroğlu ile iftar yemeği yediği için 3 kez başka bir göreve atanan ve açtığı davalarla her seferinde göreve dönen Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun’un avukatlığını yapan Zeki Bulgan aracılığıyla İstanbul 6. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Avukat Zeki Bulgan dava dilekçesinde, üstün başarı belgeleri bulunan Yakup Vatan’ın Bakırköy’den daha düşük seviyedeki küçük bir ilçeye atanmasında kamu yararı ve adil işlem ilkesi olmadığını iddia etti. Ayrıca Yakup Vatan’ın lise öğrencisi oğlu hastalığı nedeniyle tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmek zorundaydı.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi 4 Mart 2014’te verdiği kararla, Yakup Vatan’ın atama işlemini durdurdu. Kararda, “İçişleri Bakanlığı’nın kaymakamların normal görev süresinden önce atanmasına ilişkin hukuksal imkan tanıyan ilgili yönetmelik hükmündeki takdir yetkisinin hukuka uygun olarak kullanılmadığı anlaşılmaktadır” denildi. Mahkeme kararının ardından Bakırköy’ün iki kaymakamı olmuştu.

VALİ YARDIMCISI OLDU

Yakup Vatan bu gelişmenin ardından İstanbul Vali Yardımcılığı’na atandı. Yakup Vatan BİMER, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, İl Mahalli İdareler Müdürlüğü, İstanbul’daki Mahalli İdareler Yatırım ve Hizmetlerini ve Uygulama ile Genel Politikalarını Takip, Değerlendirme ve Destek Çalışmaları, Kaçak yapıların önlenmesi, takibi ve tasfiyesi çalışmalarının yürütülmesi ile Valilik Halkla İlişkiler Müracaat Bürosu’ndan sorumlu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!