Bakıp bakıp ağladılar

Güncelleme Tarihi:

Bakıp bakıp ağladılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

20 yaşındaki matbaacıyla 15 yaşındaki sevgilisinin aşkı mahkemelik oldu. Evlilik için izin alamayan sevgililer duruşmada hem ağladı, hem ağlattı.

İzmir'de ilköğretim okulu son sınıf öğrencisi 15 yaşındaki B.G.'yi iğfal ettiği iddiasıyla tutuklanan 20 yaşındaki matbaacı Ali Büyüküstündağ, ‘‘Birbirimizi seviyoruz, evlenmek istiyoruz’’ diye ağlamaya başlayınca, B.G.'yle birlikte duruşmadakileri de ağlattı. Hatay Semti'nde oturan Büyüküstündağ, iki ay önce sevgilisi B.G. ile cinsel ilişkiye girdi. B.G.'nin ailesi, kızlarının iğfal edildiği gerekçesiyle şikáyetçi oldu. Ali Büyüküstündağ tutuklandı.

Evlilik izni istediler

10 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Büyüküstündağ ifadesinde, ‘‘Kızı bir kez ailesinden istedim, vermediler. İki yıldır birlikteyiz. Birbirimizi deliler gibi seviyoruz. B. eve kendi isteğiyle geldi. ‘Birlikte olursak beni sana verirler' dedi. Gece kendi isteğiyle beraber olduk. Anne ve babası razı olursa evleneceğiz. Mektuplar aşkımızın delili’’ dedi. Bu sözlerin ardından duygulanan sevgililer birbirlerine bakıp gözyaşlarına boğuldu.

Bu aşkı öldürmeyin

‘‘Ali'yi çok seviyorum’’ diye söze başlayan genç kız da ifadesinde şöyle dedi: ‘‘ Onsuz yaşayamam. Bu aşk ancak mezarda biter. Ben kendi isteğimle onunla oldum. Her gece rüyama giriyor. Ne olur bu aşkı öldürmeyin’’ diye hákimlere yalvardı. Gençlerin durumuna üzülen hákim, B.G.’nin annesine, ‘‘Bu gençleri evlendirin, fazla üzmeyin’’ dedi. Ancak anne S.G., şikáyetinden vazgeçmedi. Duruşma ertelendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!