Bakıcı anneye suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Bakıcı anneye suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2007 20:00

İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, İstanbul'da Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı bir çocuk yuvasındaki dayak ve şiddet görüntüleriyle ilgili olarak, bir bakıcı anne hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu, din görevlisi olarak çalışan devlet memuru için de prosedürün başlatıldığını bildirdi.

Seyman soruşturmayı sürdüren başmüfettişlerin de tespitleri doğrultusunda şiddet uyguladığı açıkça görülen 'bakıcı anne' Zeynep K. hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Diğer 2 kadın görevli hakkında suç duyurusunda bulunulmasına gerek görülmediğini kaydeden Seyman, kurumda din görevlisi olarak çalışan ve soruşturmanın başlatılmasıyla açığa alınan Adil D.'nin devlet memuru olduğunu hatırlattı.

657 sayılı kanuna tabi olanların TCK kapsamında bir suç işlemeleri durumda haklarında 4483 sayılı kanununa göre soruşturma izni verilmesi gerektiğini hatırlatarak, “Kuruluşta din görevlisi olarak çalışan devlet memuru Adil D. için prosedür başlatıldı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!