Bakanlık hayalleri suya düÅŸtü

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık hayalleri suya düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 12:48

Son dönemde muhalefetin sert eleştirilerine hedef olan ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney'le yaşadığı kriz nedeniyle istifa edeceği söylentileri çıkan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bir darbe daha yedi.

Haberin Devamı

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi, Ahmedinejad'ın, Petrol Bakanlığı'nı vekâleten üstlenme kararını yasalara aykırı buldu.
       Â
Fars ajansının haberine göre, Ahmedinejad'ın Petrol Bakanı Mesud Mir Kazımi'yi görevden almasının ardından bakanlık iÅŸlerini vekâleten yürütme kararınıÂ
Anayasa'nın 135. maddesine aykırı bulan Konsey, bakanlığa başka bir ismin vekâlet etmesi gerektiğini açıkladı.
       Â
Ahmedinejad, bakanlık sayısının 21'den 17'ye düşürülmesini öngören kalkınma planı kapsamında Petrol Bakanı dâhil bazı bakanları görevden almış ve kendisini geçici olarak petrol bakanlığına atamıştı.

OPEC BAÅžKANI OLACAKTI

İran liderinin 8 Haziran'da Viyana'da yapılacak 159'uncu Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısı öncesinde bu görevi üstlenme kararı, "Ahmedinejad OPEC toplantısına başkanlık mı edecek" sorusunu gündeme getirmişti.

Haberin Devamı

Ahmedinejad, İran’ın dini lideri Hamaney ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle Nisan ayında 11 gün boyunca kamuoyunun karşısına çıkmamış, ayrıca hiçbir kabine toplantısına katılmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!