Bakanlık, Engin’in dinlendiğini doğruladı

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık, Engin’in dinlendiğini doğruladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 00:00

Adalet Bakanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in aralarında bulunduğu 56 hâkim ve cumhuriyet savcısının yaklaşık bir yıl boyunca dinlendiğini doğruladı.

Dün akşam saatlerinde Adalet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 15 Nisan 2008’de başlatılan soruşturmanın 16 Nisan 2009’da sonuçlandığı ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın Başsavcı Engin, hakim ile savcı hakkında soruşturmaya yer olmadığını kararlaştırdığı duyuruldu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Soruşturması tamamlanan Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Osman Kaçmaz’ın evrakları gönderilmiştir. Diğerlerinin işlemleri sürmektedir. İlgililerin odalarında kullandıkları telefonlar hakkında dinleme kararı verilmiştir.

Dinleme kararı verilen ve Yargıtay santrali olduğu ileri sürülen telefon numarası Eminağaoğlu’na tahsisli odanın numarasıdır. Teknik sebeplerle dinlenememiştir.

56 kişi dahil son 5 yılda 69 hâkim ve savcı hakkında dinleme kararı verilmiştir. 11 bin 206 hâkim ve Cumhuriyet savcısı ile 70 milyon vatandaşın dinlettirildiği iddiaları gerçek dışıdır. 

HSYK, 11 Haziran’da fonksiyon gaspı suretiyle kanun yararına bozma yoluna gidilmesi hususunda 331 sayılı kararı almıştır. Buna uyma zorunluluğu bulunmayan Bakanlığımız, kararı ihbar kabul etmiştir. Bakanlığımızın yetkisinde olan bir hususun ivedilikle yerine getirilmesinin beklendiği ve takip edileceğinin belirtilmesi Bakanlığımızın yetkilerine müdahale olup, kabul edilemez.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!