Bakanlık, 5 bin ek öğretmen kadrosu istedi

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık, 5 bin ek öğretmen kadrosu istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2001 13:06

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla, bu yıl sonuna kadar kullanmak üzere, 5 bin ek öğretmen kadrosu istedi. Alınan bilgiye göre, Devlet Personel Başkanlığı MEB'in talebini uygun buldu ve talep Maliye Bakanlığı'na iletildi.

Haberin Devamı

Ek kadro verilmesi halinde, MEB, öğretmen atamalarını Aralık ayı içinde gerçekleştirmeyi planlıyor.

YENİ BAŞVURU ALINMAYACAK

MEB, 5 bin ek kadroya atama yapmak için yeni başvuru almayacak. Ağustos 2001'de başvuran öğretmen adayları arasından atama yapılacak.

Ağustos 2001'de öğretmenlik için başvuran adaylardan halen 20 bine yakını atanmayı bekliyor. Bunlardan 18 bine yakınının üniversitelerin öğretmenlik ile ilgili bölümler dışındaki bölümlerden mezun olan ve öğretmenlik sertifikası alan adaylar olduğu bildirildi.

Bakanlık Bilgisayar, Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği,Rehberlik ve İş Teknik gibi branşlarda atama yapmayı planlıyor.

İngilizce ile Türk Dili ve Edebiyatı branşlarında başvuru sayısı yetersiz kaldığı için atama yapılamıyor.

MEB'İN ÖĞRETMEN İHTİYACI

Öte yandan, MEB, 2002-2005 yılları arasında toplam 65 bin 20 öğretmen ihtiyacı olduğunu belirledi. En fazla öğretmen ihtiyacı İngilizce, Türk Dili ve Edebiyatı ile meslek derslerinde bulunuyor.

MEB, 8 yıllık zorunlu eğitim uygulamasının başladığı 1997 yılından itibaren Eylül 2001'e kadar toplam 188 bin 544 öğretmen atadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!