Bakan'dan batakhane soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Bakandan batakhane soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2010 13:28

İstanbul'da Yetiştirme yurtlarında yaşayan 14-16 yaşlarındaki kızları kandırarak tuzağa düşüren ve fuhuş yaptıran çete yakalandı. Bakan Aliye Kavaf soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Akşam Gazetesi'nin  haberine göre, yetiştirme yurdu yöneticilerinin, 'Küçük kızlar yurttan kaçıyor, fuhuş tuzağına düşürülüyor' ihbarı polisi harekete geçirdi. Düzenlenen operasyonda, çetenin 'yakışıklı sevgili' taktiği deşifre edildi...

80. Yıl Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nden yükselen imdat çığlığı, yaşı küçük kızların nasıl fuhuş tuzağına düşürüldüğünü gözler önüne serdi...

l İstanbul İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki kurumun yöneticileri Emniyet'e 'Kızlar kaçıyor, fuhuş tuzağına düşürülüyor' ihbarı yaptı. Harekete geçen polis, yöneticilerle görüştü, operasyonun düğmesine basıldı. İlk etapta yurttan kaçan 15 yaşındaki G.S. ve 14 yaşındaki S.G.'nin peşine düşüldü.

lÇocukların, M. ve B. adlı gençlerle kaçtığı belirlendi, teknik takip başladı. İki gencin, çocukları fuhuş çetesinin ağına düşürmek için kandırdığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Kızların güvenini kazanan yakışıklı, iyi giyimli gençlerin  daha sonra S.G. ve G.S.'yi, 'Alev' takma  adlı Fatih K. adlı şahsın Avcılar'daki evine götürdüğü ortaya çıktı.

Fatih K.'nin kızlardan G.S.'ye içki içirdiği ardından tecavüz ettiği belirlendi. Seks baronunun daha sonra, iki kızı fuhuşa zorladığı tespit edildi.

Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan, 14 yaşındaki D.T.'nin de Arif K. tarafından aynı yöntemle o eve getirildiği ve yine fuhuşa zorlandığı saptandı.

KORUMAYA ALINDILAR

FuhuŞ çetesinin elinden kurtarılan kızlar S.G., D.T. ve G.S. yeniden koruma altına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Fatih K. ve Arif K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 şüpheli aranıyor.

GÖNÜL KAZANIP FUHUŞA İTİYORLAR

Soruşturma dosyasında çarpıcı değerlendirmeler de yer aldı. Kızların ifadelerine göre, fuhuş şebekesi şöyle çalışıyordu:

Yakışıklı gençler, yurtlara yakın kafelerde dolaşıyor ve kızlarla tanışıyor. Aşık ettikleri kızların, kendileriyle kaçmalarını sağlıyor. Tecavüz sonrası fuhuşa zorlanan kızlar, maddi imkanları ve kalacak yerleri olmadığı için boyun eğiyor.

BAKAN: HEMEN TALİMATI VERDİK. ARKADAŞLARIMIZ SORUŞTURUYOR

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bir gazetede yayımlanan haberde, yetiştirme yurdundaki kızların fuhşa zorlandığı iddialarına ilişkin, “Hemen talimatı verdik. Arkadaşlarımız soruşturmayı yürütüyorlar” dedi.

Bakan Kavaf, Ataşehir'deki Düşler Akademisi'nin açılış töreninden önce gazetecilerin, Bahçelievler'deki yetiştirme yurdundaki kızların fuhşa zorlandığına ilişkin bir gazetede yayımlanan haberle ilgili sorusunu yanıtladı.

Kavaf, “Hemen talimatı verdik. Arkadaşlarımız soruşturmayı yürütüyorlar. Yurt değil zaten orası, bir kompleks. Oradaki arkadaşlarımızın, bir kısım rahatsızlıklarını polise bildirmesiyle ve konunun üzerine gidilmesi üzerine ortaya çıkmış bir şey. Dolayısıyla gereken yapılıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!