Bakan Yıldız: Gömülü altın bulmadık

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yıldız: Gömülü altın bulmadık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 15:32

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bitlis’in Hizan İlçesi’nde AK Parti seçim bürosunda partilerle kahvaltı yaptı. Bakan Yıldız, partililere, hükümetleri döneminde yapılan hizmetleri anlattı.

Muş’tan karayolu ile Bitlis’e gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ve partililer tarafından karşılandı. Seçim çalışmaları kapsamında Hizan’a gelen Bakan Yıldız, Bitlis Caddesi üzerinde bulunan AK Parti seçim bürosunda partililerle kahvaltı yaptı. Burada partililere seslenen Bakan Yıldız, Hizan’ın manevi havasını solumaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yıldız, AK Parti hükümeti döneminde yapılan hizmetleri anlatarak, şöyle konuştu:

"2002 yılı sonunda devlet tefecinin eline düşmüştü. Biz AK Parti hükümeti olarak gömülü altın bulmadık. Kaynak yaratarak, doğru projeleri doğru zamanda hayata geçirdik. Türkiye’de artık alım gücü artmıştır. Enflasyon ve faiz oranları da düşmüştür. 10 yıldan beri savaş yerine ticaret hacmini artırdık. 8,5 yıl içerisinde savunma sanayine büyük paralar harcıyorduk. Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesini birinci sıradan altıncı sıraya çektik. Birinci önceliği Milli Eğitim Bakanlığı’na verdik. Bütün okullarımızda derslik ve bilgisayar sıkıntılarını tamamen çözdük. Önemli olan parayı doğru yerde ve doğru zamanda kullanmaktır. Bu mesele AK partinin meselesi değil, ülke meselesidir. Ülkenin kalkınması için çalıştık. Ekonomimiz ilk 26 ülke arasında 17 sırada, 2023 hedefinde ise ilk 10’a girmeyi amaçlıyoruz."

Bakan Yıldız, buradan Bitlis’in Tatvan İlçesi’ne geçti. Tatvan’da da seçim otobüsü üzerinde halka hitap eden Bakan Yıldız, daha sonra polis kampına geçerek, burada Vali Nurettin Yılmaz, İlçe Kaymakamı Süleyman Yılmaz, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla görüştü, sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!