Bakan Yazıcı'nın eşinden şok öneri

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yazıcının eşinden şok öneri
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2011 16:11

MHP, CHP ve AK Parti üyesi kadınlar, kadınlar günü nedeniyle Taksim’de eylemler yaptı. Ak Parti İstanbul İl Kadın kolları üyelerinin yürüyüşüne katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın eşi Selma Yazıcı, kadın cinayetlerini hatırlatan bir gazeteciye, "Cinayetleri yapanları aynı şekilde öldürmeli, anlasınlar ne demek olduğunu" karşılığını verdi.

Haberin Devamı

İlk olarak Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na bağlı 100 kadar kadın ve onlara destek veren erkekler saat 10:30’da Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Eyleme MHP İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkan Vekili Meral Akşener de katıldı. Kırmızı karanfillerle gelen MHP’li kadınlar İstiklal Caddesi’nde yürüyerek ellerindeki karanfilleri kadınlara ve esnaflara dağıttı. MHP’li kadınlar, 8 Mart nedeniyle Taksim Meydanı’nda stand açan AK Parti İstanbul İl Kadın Kollarını da ziyaret ederek, karanfil bıraktılar. Taksim Cumhuriyet Anıtı’na kadar yürüyen kadınlar adına MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan bir basın açıklaması yaptı. Kadınların, savaşın değil barışın, bencilliğin değil özverinin tarafı olduğunu savunan Başkan şunları söyledi:

"Bir milletin gelişmişlik düzeyini o milletin kadınları belirler. Gelişmiş bir toplum kadına verilen değerle ölçülebilir. Toplumsal her olayda kadınlar nezaketin yanında kararlılık; uzlaştırıcılığın yanında dirayetin sembolü olmuştur. Bir ülke düşünün ki, fabrikasında alın terini işleyen, tarlasında ekin biçen kadını temsil noktasında meclise taşımasın. Bir dünya düşünün ki, çalışan kadınları, sadece kadın olmaktan kaynaklanan farklılıklar nedeniyle iş hayatında çeşitli zorluklar yaşasın. Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak buradan net bir şekilde ifade etmek isterim ki, sadece oy kaygısıyla çıkarılan paket yasalar ile kadın hakları korunamaz. Pozitif ayrımcılık sadece Anayasa metinlerinde kalmamalıdır"

CHP’Lİ KADINLAR DA TAKSİM’DE

MHP’li kadınların ardından CHP’li kadınlar da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’na yürüdü. Saat 11: 30’da Anıta çelenk bırakan CHP’li 100’e yakın kadın adına İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Fevziye Pehlivan bir basın açıklaması yaptı. Pehlivan yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"8 Mart tüm dünyada kadınların özgürlük, eşitlik ve dayanışma hareketinin simgesidir. 8 Mart, hepimize kadınların eşit insanlar olduklarını hatırlatan bir gündür. Bir başka deyişle de, kadın-erkek eşitliğine dair eksiklerin bilançosunu gördüğümüz bir yüzleşme günüdür. Sekiz yıldır iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin samimiyet ve iyi niyetten yoksun yaklaşımı sonucu, kadın-erkek açısından dünya sıralamasının sonlarına yerleşmiş, her yıl daha da gerilere düşmekte olan bir ülke haline geldik. 2002-2009 döneminde yüzde 1400 artan kadın cinayetleri, hiç hız kesmeden devam ediyor. Her gün yeni yeni kadın cinayetleriyle karşılaşıyoruz. Çünkü yeterli önlem alınmıyor. Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, özgür ve eşit insan olmak için mücadele eden kadınlarız. Kadının insan haklarından yana her mücadelede varız"

İstanbul Barosu Başkanlığı Kadın Hakları Merkezi de Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakarak 8 Mart Dünya Kadınlar ’günü’nü kutladı.

AK PARTİLİ KADINLAR MAVİ YAĞMURLUKLA YÜRÜDÜ

Ak Parti İstanbul İl Kadın kolları üyeleri de Galatasaray’da toplanıp, Taksim meydanına yürüdü. Soğuk ve yağışlı havada gerçekleşen yürüyüşe Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın eşi Selma Yazıcı da katıldı. Selma Yazıcı 8 Mart Dünya Kadınlar gününün, gün olarak kullanılmasına karşı olduğunu, her günün kadınlar günü olduğunu söyledi.

SELMA YAZICI: KADIN CİNAYETLERİNİ YAPANLAR AYNI ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLMELİ

Gazetecilerin sorularını yanıtlamaya devam eden Yazıcı bir gazetecinin son dönemde artan kadın cinayetlerini hatırlatması üzerine, " Cinayetleri yapanları aynı şekilde öldürmeli, anlasınlar ne demek olduğunu" dedi.

Kadınlara yönelik şiddette basının özendirici rol oynadığını öne süren Yazıcı, "Geçen akşam televizyonda bir beyi gösteriyor. Bilmem kaç tane kuması var. ’Ben kuma alacağım’ diyor. Basın buna çanak tutuyor" şeklinde konuştu. Her günün kadınlar günü olduğunu tekrarlayan Selma Yazıcı, " Bir gün kadınlar günü olur mu ? Çok saçma, ama o saçmalığa biz de burda ortak olmuş durumdayız" şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!