Bakan Yazıcı'dan Şentürk'e: Senin gözün açılmış

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yazıcıdan Şentürke: Senin gözün açılmış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2010 00:00

Görme engelliler hız rekoru kıran şarkıcı Metin Şentürk, dünya turuna çıkmak için Tanıtma Fonu’na başvurdu. Bakan Yazıcı da daha önce 200 bin lira destek alan Şentürk’e “Bakıyorum gözün açılmış” diye espriyle karışık bir yanıt verdi.

Haberin Devamı

GÖRME engelliler hız rekorunu kıran şarkıcı Metin Şentürk, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardıktan sonra yeni projenin peşine düştü. Bu rekorunu tanıtmak için dünya turuna çıkmayı planlayan Şentürk, Tanıtma Fonu’na başvurdu. Fondan Sorumlu Bakan Hayati Yazıcı’nın yanıtı ise şu oldu: “Bakıyorum gözün açılmış senin.”

Tanıtma Fonu’ndan destek almıştı

Yazıcı, Şentürk’ün hız rekorunu kırarak, Türkiye’nin tanımına katkı sağladığını, bu olayın dünyanın dört bir yanında haber yapıldığını söyledi. Şentürk’ün hız denemesi için Tanıtma Fonu’dan destek verdiklerini anlatan Yazıcı, sanatçıyla yeni destek için görüştüklerini söyledi. Yazıcı şöyle dedi:

Yazıcı’dan ikinci kez yardım istedi

“Metin Şentürk, geçen gün gelip,‘Dünyayı dolaşıp rekoru kırmayı nasıl başardığımı anlatacağım. Dünyanın dört bir yanından toplantılara katılmam için davetler var. Bu projeyi destekler misiniz?’ dedi. Ben de, ‘Bakıyorum gözün açılmış senin’ diye takıldım. Zaten rekoru için de kendisine 200 bin lira katkı sağlamıştık. Ben de ‘Tek başıma bu konuda karar veremem. Para veririm ya da vermem diyemem. Dosyanı hazırla, projeni tanıt, Tanıtma Fonu Kurulu incelesin. Projeye onay verirse, para veririz’ dedim.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!