Bakan Uraloğlu Maltalı mevkidaşını kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Bakan Uraloğlu Maltalı mevkidaşını kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 20:52

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malta Ulaştırma Altyapı ve Büyük Projeler Bakanı Sayın Aaron Farrugıa kabul etti. Bakan Uraloğlu, Malta-Gozo Adası denizaltı tünel projesinin gündeme geldiğini belirterek, “Ülkemiz firmalarının bu projede yer almasına büyük önem veriyoruz. Türkiye olarak altyapı projelerinde önemli bir birikime sahip olduğumuzu belirttik” dedi.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malta Ulaştırma Altyapı ve Büyük Projeler Bakanı Sayın Aaron Farrugıa kabul etti. Bakan Uraloğlu, Malta Ulaştırma Altyapı ve Büyük Projeler Bakanı Sayın Aaron Farrugıa ile iki ülke arasındaki ulaştırma ve altyapı konularını ele aldı.

Bakan Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde sonlandırılan denizcilik, havacılık ve altyapı projelerinin ele alındığını belirterek, “Özellikle Malta-Gozo Adası denizaltı tünel projesine değindik. Ülkemiz firmalarının bu projede yer almasına büyük önem verdiğimizi söyledik” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, Malta'nın denizcilik sektöründeki önemli bir rolü olduğunu belirterek, “İki ülke arasında 2015 yılında imzalanan Denizcilik Anlaşması çerçevesinde hayata geçirilen Ortak Komisyonun yeniden canlandırılması konusunda mutabakata vardık. Sivil Havacılık alanında da Malta'dan ülkemize gerçekleştirilecek turistik amaçlı charter uçuşlar konusunda her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduğumuzu belirttik" dedi.
Toplantının sonunda, karşılıklı iyi niyet beyanları dile getirildi ve sorunsuz ilişkilerin daha da ileriye taşınması temennisinde bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!